Εφημερίδα Κοινωνική

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στα Εξάρχεια για εμπορία ναρκωτικών (Φωτο)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στα Εξάρχεια για εμπορία ναρκωτικών (Φωτο)
19 Μαρτίου 2020

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην Πλατεία Εξαρχείων.

Συνελήφθησαν 13 αλλοδαποί και ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή άλλων 16 αλλοδαπών δραστών.

Διαπιστώθηκαν με φυσικές και τεχνικές μεθόδους επιτήρησης περισσότερες από 200 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Προηγήθηκε έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση ομάδας αποτελούμενη από τουλάχιστον 50 αλλοδαπούς, οι οποίοι προέβαιναν καθημερινά, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Πλατεία Εξαρχείων και περιμετρικά αυτής.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους η εγκληματική οργάνωση λειτουργώντας με υποομάδες και με εναλλαγές μελών στους ρόλους διακινητών, τσιλιαδόρων και ταμιών, αρχικά απέκρυπτε τα ναρκωτικά (ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη) σε διάφορες «καβάτζες» όπως δέντρα, θόλους αυτοκινήτων, κάδους απορριμάτων, παρτέρια και φρεάτια και στη συνέχεια τα διέθετε σε μεγάλο αριθμό χρηστών.

Μάλιστα με φυσικές και τεχνικές μεθόδους επιτήρησης διαπιστώθηκαν περισσότερες από 200 αγοραπωλησίες.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε προχθές (Τρίτη 17 Μαρτίου 2020), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας στην Πλατεία Εξαρχείων.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 13 αλλοδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμα 16 αλλοδαπών συνεργών τους, 4 εκ των οποίων είναι προσωρινά κρατούμενοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

lefta

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ