Εφημερίδα Κοινωνική

Ενισχύεται με 5 νέα οχήματα ο τομέας καθαριότητας του Πειραιά

Ενισχύεται με 5 νέα οχήματα ο τομέας καθαριότητας του Πειραιά
17 Μαρτίου 2020

Πέντε νέα οχήματα για τον τομέα Καθαριότητας, παρέλαβε ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο ενίσχυσης και ανανέωσης του στόλου, στον νευραλγικό αυτόν τομέα.

Πρόκειται για σύγχρονα οχήματα αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων και μπαζών, τα οποία λόγω του ευέλικτου μεγέθους τους, έχουν άμεση πρόσβαση σε στενούς και μικρούς δρόμους, με αποτέλεσμα να γίνεται ευκολότερα η αποκομιδή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά παρέλαβε πρόσφατα τρία νέα οχήματα, μια υδροφόρα, ένα γερανοφόρο όχημα, και ένα ανοικτό φορτηγό. Επιπλέον παραλήφθηκαν τον περασμένο Μάιο δύο νέα απορριμματοφόρα, ενώ ανακατασκευάστηκαν πλήρως τέσσερα απορριμματοφόρα και μια υδροφόρα, με στόχο την καλύτερη και πιο λειτουργική απόδοσή τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως ο τομέας Καθαριότητας αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, καθώς αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας των Πειραιωτών. Στη συνέχεια επεσήμανε: «Παραλάβαμε πέντε νέα σύγχρονα οχήματα για ογκώδη αντικείμενα, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον στόλο του τομέα Καθαριότητας, με στόχο την καλύτερη δυνατή αποκομιδή των απορριμμάτων». Στη συνέχεια ανέφερε πως σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης, δίνοντας έμφαση στις γειτονιές του Πειραιά. «Τα τελευταία 5 χρόνια καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε καθημερινή βάση, προκειμένου να είναι ο Πειραιάς τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές μια καθαρή πόλη. Συνεχίζουμε τη μάχη της καθαριότητας. Με επιμονή και σχέδιο θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, τόνισε πως είναι σημαντικό που ο τομέας Καθαριότητας ενισχύεται με 5 νέα οχήματα αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων και μπαζών. Ο κ. Ρέππας τόνισε πως πρόκειται για μια ακόμα προσθήκη στον στόλο Καθαριότητας, προσθέτοντας: «Στόχος μας είναι εκτός από τα νέα οχήματα που παραλαμβάνουμε να ανακατασκευάσουμε όλα τα παλαιά, προκειμένου να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στην αποκομιδή των απορριμμάτων και στην οδοσάρωση». Κλείνοντας, σημείωσε πως οι δημότες οφείλουν να επικοινωνούν με το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Καθαριότητας, προκειμένου να υπάρχει συνεννόηση για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και μπαζών και να μην τα εναποθέτουν εκ των προτέρων, σε κοινόχρηστους χώρους. «Θέλουμε τη συνεργασία των δημοτών μας σε αυτή τη διαρκή προσπάθεια για έναν καθαρό Πειραιά», τόνισε ο Αντιδήμαρχος.

IMG_7056

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ