Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμητρα Βουλγαρίδου: Η «ασθενής μηδέν» στην Ελλάδα μιλά για τις 15 ημέρες στον θάλαμο αρνητικής πίεσης με τον γιο της

 Breaking News

Δήμητρα Βουλγαρίδου: Η «ασθενής μηδέν» στην Ελλάδα μιλά για τις 15 ημέρες στον θάλαμο αρνητικής πίεσης με τον γιο της
27 Μαρτίου 2020

Ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα, η Δήμητρα Βουλγαρίδου, έδωσε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία», όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για όσα έζησε τις 15 ημέρες νοσηλείας της στο ΑΧΕΠΑ, τον γιο της, αλλά και την αντιμετώπιση της κοινωνίας.

Αρχικά αναφέρθηκε στην πρώτη ημέρα και τα συμπτώματα που είχε. «Ξεκίνησα με ένα πονοκέφαλο και μετά είχα δέκατα. Η ιδιωτική μου ασφάλεια με παρέπεμψε να πάω στο ΑΧΕΠΑ για να κάνω εξετάσεις. Φόρεσα μάσκα και πήγα να κάνω εξετάσεις. Απλά μου ζήτησαν να μείνω μέσα προκειμένου να βγουν τα αποτελέσματα. Ήταν το πρώτο μου βράδυ στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης. Ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα μου. Τον γιατρό μου τον είδα πρόσωπο με πρόσωπο 15 ημέρες μετά. Το πρωί έμαθα τα νέα πρώτα από τις ειδήσεις και μετά με κάλεσε ο γιατρός μου και ήρθε από κοντά και μου το είπε» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Δεν το πίστευα στην αρχή, αλλά εκτιμώ που ήρθε και μου το είπε μπροστά μου. Είχα επιλέξει να μην βλέπω τηλεόραση, μάθαινα τα νέα από τους δικούς μου ανθρώπους . {…} Μου είπε ο γιατρός ότι ήμουν το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. Πέρασαν πολλά πράγματα από το μυαλό μου εκείνη την ώρα. Δεν είχα σοβαρά συμπτώματα και κανείς δεν ήξερε πώς θα συνεχιστεί. Πήρα τον σύζυγό μου να τον ενημερώσω. {…} Φοβήθηκα για το παιδί μου εκείνη την ώρα. Σχεδόν όλες οι επαφές μου ήταν αρνητικές ».

Για τον 9χρονο γιο της που βγήκε επίσης θετικός στον κορωνοϊό: «Ήταν ένα σοκ όταν έμαθα ότι νοσεί και το παιδί μου. Ήταν όλοι αρνητικοί εκτός από εκείνον. Τον έφεραν μαζί μου στον ίδιο θάλαμο. Δεν του είπα ποτέ ότι έχει τον ιό. Ήταν ασυμπτωματικός σε όλο το διάστημα. Έπεσε πάνω μου όλο το βάρος για να του εξηγήσω τι συμβαίνει, όμως του είπα ψέματα, λέγοντας τους ότι είμαστε καλά, απλά έχω μια ίωση. Ήθελα να το χειριστώ μόλις βγούμε από κει. Περίμενα να κοιμηθεί το βράδυ για να κλάψω» και συνέχισε λέγοντας: «Μείναμε μέσα 15 ημέρες. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί το παιδί άρχισε να αντιδρά και να θέλει να βγει έξω. Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά. Με προβλημάτιζε η συμπεριφορά του. Προσπαθούσα να του το διακωμωδήσω για να το πάρει σαν αστείο. Άκουγα συνέχεια “πότε θα βγούμε”».

Για την έξοδο από το νοσοκομείο είπε: «Ήταν η καλύτερη μέρα. Ήθελα να μην μαθευτεί ότι θα βγω από το νοσοκομείο. Οι οδηγίες που πήραμε ήταν να μείνουμε σπίτι για ακόμη 7 ημέρες. Ακολούθησαν πολλές εξετάσεις. Η χαρά του μικρού ήταν μεγάλη. Πήρα πολλή αγάπη από κόσμο που δεν με γνώριζε».

Τέλος αναφέρθηκε στα αρνητικά σχόλια που έλαβε, λέγοντας: «Με ενόχλησε που δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία μου γιατί θεωρώ ότι ειδικά για την υγεία και ένα παιδί, δεν θα έπρεπε να εκτεθώ τόσο πολύ. Είχαν πέσει όλα τα φώτα πάνω μας. Καθημερινά μάθαινα πολλά αρνητικά σχόλια».

«Άκουγα ότι έχω φέρει το COVID-19 στην Ελλάδα. Τις πρώτες μέρες είχα ενοχές. Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τον άλλο, αλλά πολύ δύσκολο να μπεις στην θέση του», λέει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δήμητρα Βουλγαρίδου είναι επιχειρηματίας και τακτικό μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό ύστερα από επαγγελματικό ταξίδι που πραγματοποίησε στο Μιλάνο με τον επιστήθιο φίλο της και ιδιοκτήτη του ιντερνετικού καναλιού Mykonos Live TV Πέτρο Νάζο προκειμένου να παρευρεθούν στην Εβδομάδα Μόδας, ένα ταξίδι που πραγματοποιούν κάθε χρόνο.

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Δήμητρας Βουλγαρίδου:

Η «Ασθενής μηδέν» του κορωνοϊού στην Ελλάδα συγκλονίζει…


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ