Εφημερίδα Κοινωνική

Διευθυντής στο Γενικό Κρατικό Νικαίας: «Πάμε για σενάριο Ιταλίας, αν δεν σοβαρευτούμε»

 Breaking News

Διευθυντής στο Γενικό Κρατικό Νικαίας: «Πάμε για σενάριο Ιταλίας, αν δεν σοβαρευτούμε»
14 Μαρτίου 2020

Τον κώδωνα του κινδύνου προς την κυβέρνηση κρούει ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και διευθυντής νευροχειρούργος στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, Πάνος Παπανικολάου. Όπως δηλώνει δεν αποκλείεται καθόλου να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και στην Ελλάδα, την κατάσταση που διαμορφωθεί στην Ιταλία λόγω της μεγάλης εξάπλωσης του κορωνοϊού, αν η κυβέρνηση δεν λάβει τα κατάλληλα μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα.

«Υπάρχουν δυο σενάρια. Το ένα το απαισιόδοξο, που λέει ότι είμαστε 15 μέρες πίσω από την Ιταλία. Και το αισιόδοξο, ότι θα σοβαρευτεί επιτέλους το κράτος και η κυβέρνηση και θα πάρουν τα κατάλληλα μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας (θα ανοίξουν δηλαδή καινούργιες κλίνες στις ΜΕΘ με μόνιμο προσωπικό), αλλά και περιορισμού της μαζικής μετάδοσης», επισημαίνει μιλώντας στο tvxs.gr. «Έχω δηλώσει εδώ κι αρκετό καιρό ότι όχι μόνο θωρακισμένοι δεν είμαστε, αλλά είμαστε τελείως ανοχύρωτοι. Αυτό σημαίνει ότι αν πέσουν πολλά βαριά περιστατικά ταυτόχρονα, θα καταρρεύσουμε. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η κρίση στη Λομβαρδία είναι καθαρά κρίση εντατικής θεραπείας. Οι ηλικιωμένοι δηλαδή και οι ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν άμεσα, εάν έχουμε πολλές περιπτώσεις ταυτόχρονα. Άλλωστε, τα μέτρα πρόληψης της μετάδοσης αυτό τον στόχο έχουν, να μην πέσουν πολλά βαριά περιστατικά μαζί. Με απλά λόγια, αν μας έρθουν μαζί 500 διασωληνωμένοι, την πατήσαμε άσχημα», αναφέρει χαρακτηριστικά.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ