Εφημερίδα Κοινωνική

Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής: Ο φάκελος «Λιπάσματα και OIL ONE» στο υπουργείο Περιβάλλοντος από τα χέρια Πατούλη

Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής: Ο φάκελος «Λιπάσματα και OIL ONE» στο υπουργείο Περιβάλλοντος από τα χέρια Πατούλη
06 Φεβρουαρίου 2020

Το θέμα των εξελίξεων στο χώρο των Λιπασμάτων και οι δραστηριότητες της «Oil One», συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατόπιν εισηγήσεως της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στ. Αντωνάκου, παρουσία του δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκου και φορέων της περιοχής. Προηγήθηκε μεγάλη κινητοποίηση, ενώ πολίτες της περιοχής παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση πιέζοντας για αποφάσεις «εδώ και τώρα». Το ΠΕΣΥ Αττικής υιοθέτησε ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας από την «Oil One».

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση) κατέθεσαν πρόταση για άμεση απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από την περιοχή και την απόδοση του χώρου 640 στρ. στην τοπική κοινωνία. Η πρόταση του ΚΚΕ στηρίχθηκε από μεγάλο κομμάτι της αντιπολίτευσης, ωστόσο, η περιφερειακή Αρχή δεν τοποθετήθηκε επί της πρότασης αυτής, δεσμευόμενη όμως να στείλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος το φάκελο του θέματος, με όλα τα στοιχεία (μελέτες, αδειοδοτήσεις, μετρήσεις Δημόκριτου) προκειμένου να παρθούν οριστικές αποφάσεις. Το φάκελο μάλιστα, θα δώσει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης στον υπουργό και θα συζητήσει μαζί του το θέμα. «Κλειδί» στην όλη υπόθεση αναμένεται να είναι η τέταρτη έκθεση του «Δημόκριτου», όπου θα περιλαμβάνει και το πόρισμα των μετρήσεων. Παρέμβαση για το θέμα, έκανε μεταξύ άλλων και η περιφερειακή σύμβουλος Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, η οποία είπε απευθυνόμενη στο Σώμα «Επειδή μιλάμε σήμερα στο Χολαργό, δεν σημαίνει ότι ξεχάσαμε ότι είμαστε Πειραιώτες.

Η οσμή στην περιοχή που ζούμε είναι τραγική και όλοι ξέρουμε από πού προέρχεται». Ένταση δημιουργήθηκε όταν ο Θ. Τζήμερος πήρε το λόγο επιχειρηματολογώντας υπέρ των εγκαταστάσεων και βρέθηκε αντιμέτωπος με ομάδα συγκεντρωμένων.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ