Εφημερίδα Κοινωνική

Ίδρυμα Ελισάβετ Σιαφλά Μπαλόγλου: ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ και παρουσίαση νέας ποιητικής συλλογής

Ίδρυμα Ελισάβετ Σιαφλά Μπαλόγλου: ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ και παρουσίαση νέας ποιητικής συλλογής
18 Φεβρουαρίου 2020

Το ίδρυμα Ελισάβετ Σιαφλά Μπαλόγλου δημιουργήθηκε από τον Κ. Γεώργιο Σιαφλά στην μνήμη της αείμνηστου συζύγου του και έχει ώς έδρα τον Πειραιά. Ιδρύθηκε με σκοπό τη μέριμνα για την πνευματική υγεία και πρόοδο των νέων του Δήμου Αιγιαλείας (ΔΕ Ακράτας και Αιγείρας) και του Δήμου Πειραιά. Στο πλαίσιο της πολύπλευρης δραστηριότητάς του και πιστό στους σκοπούς της ιδρύσεώς του, πραγματοποίησε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών της Γ’ Λυκείου Δήμου Πειραιά και Ανατολικής Αιγιαλείας, σχολικής περιόδου 2018 – 2019, στην αίθουσα Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη, του Πειραϊκού Συνδέσμου. Η βραδιά περιελάβανε την απονομή βραβείων του 2ου Ποιητικού Διαγωνισμού του Ιδρύματος έτους 2019 σε συνδυασμό με την παρουσίαση της εξαιρετικής ποιητικής συλλογής του Οικονομολόγου, Ποιητή και Προέδρου του Ιδρύματος ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β. ΣΙΑΦΛΑ με τίτλο: «Στην Αβέβαιη Νύκτα», που μόλις κυκλοφόρησε!

Ήταν μια υπέροχη βραδιά, όπου ο κ.Γεώργιος Σαφλιάς μίλησε από καρδιάς, τόσο στους νέους μαθητές, όσο και στους ποιητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, παραθέτοντας επιπλέον, τις σκέψεις του και τους νέους στόχους του Ιδρύματος. Στο πιάνο, κράτησε συντροφιά με τη μουσική του ο Μιχάλης Σαντοριναίος και στις απαγγελίες και τα τραγούδια ήταν η Ελένη Μπατσούλα. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την Λίζα Μανιάδη. Το πρώτο βραβείο ποίησης έλαβε ο Αντώνης Ζαρίφης και του το έδωσε ο δημοσιογράφος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, Κώστας Παναγιωτάκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2020. Μεταξύ πολλών παρευρισκόμενων, το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος και ο Έφορος Καλλιτεχνικού του Πειραϊκού Συνδέσμου Γιώργος Δρούζας.

2

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ