Εφημερίδα Κοινωνική

«Φάκελος» ΤΑΞΙ και ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ- Τι (δεν) απαντά το ΣΑΤΑ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ (έγγραφα)

 Breaking News

«Φάκελος» ΤΑΞΙ και ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ- Τι (δεν) απαντά το ΣΑΤΑ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ (έγγραφα)
21 Φεβρουαρίου 2020

Πολλές συζητήσεις, ιδίως στον κλάδο των ΤΑΞΙ, προκάλεσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας με τίτλο: “ΠΟΙΟΙ «ΕΛΕΓΧΟΥΝ» ΤΑ ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ; Καταγγελίες που ζητούν απαντήσεις”. H εφημερίδα μας με βάση στοιχεία που ήρθαν στα χέρια της, έθεσε μια σειρά από δημοσιογραφικά ερωτήματα προκειμένου να απαντηθούν από τους αρμόδιους φορείς (ΣΑΤΑ, A.I.A) και να διαλευκανθεί το «τοπίο».

Σχέδιο 1 (Page 3)

 

Τηρώντας τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, στείλαμε επιστολές για έγγραφες απαντήσεις τόσο προς τον ΣΑΤΑ, όσο και προς τη διοίκηση της Athens International Airport. Ωστόσο, με λύπη πήραμε μια βιαστική -κατά τη γνώμη μας- «συνδικαλιστική» απάντηση από τον κ. Μάκη Κασιδιάρη, Γενικό Γραμματέα του ΣΑΤΑ, ο οποίος αντί να εστιάζει στο δημοσιογραφικό διάλογο, καταπιάνεται με το «παρασκήνιο» και μας δίνει συμβουλές… για το πώς να κάνουμε τη δουλειά μας.

Παραθέτουμε λοιπόν αυτούσια (πιο κάτω) την απάντηση του ΣΑΤΑ προς την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ!

apantisi

 

 

 

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Κατανοούμε τον κ. Μάκη Κασιδιάρη και εκτιμούμε την προσπάθειά του να μας απαντήσει, έστω και με αυτό τον τρόπο. Οφείλουμε όμως να του επισημάνουμε τα εξής, με βάση όσα ο ίδιος αναφέρει:

1)      «…μας ζητάτε να απαντήσουμε σε ένα ρεπορτάζ που έχετε ήδη δημοσιεύσει».

κ. Κασιδιάρη, αν παρατηρήσατε στο επισυναπτόμενο της επιστολής που σας στείλαμε, στις 19/2 το απόγευμα, το ρεπορτάζ έφερε ημερομηνία 20/2. «Στηνόταν» δηλαδή για την επόμενη ημέρα και είχατε χρόνο να παρέμβετε άμεσα, αν το επιθυμούσατε ή αν σας είχαν ενημερώσει όσοι λαμβάνουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία του ΣΑΤΑ. Σε κάθε περίπτωση, στο τέλος του ρεπορτάζ μας αναφέρουμε ότι αναμένουμε και θα δημοσιεύσουμε όποιες έγγραφες απαντήσεις λάβουμε.

 

2)      «…αφήνετε να εννοηθεί η ενοχή του ΣΑΤΑ».

Δεν αφήνουμε να εννοηθεί τίποτα, δεν προσάπτουμε τίποτα σε κανέναν. Αξιοποιούμε πληροφορίες, στοιχεία και καταγγελίες που έχουμε στα χέρια μας, θέτουμε ερωτήματα και ζητάμε απαντήσεις, στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού μας ρόλου. Ο σοφός λαός μας λέει «όποιος ρωτάει, μαθαίνει…»

 

3)      «… γνωστοί-άγνωστοι καταγγέλοντες».

Δεν μας αφορούν οι συνδικαλιστικές σας διαφορές, ούτε μπαίνουμε σε εσωτερικά ζητήματα του κλάδου σας. Ζητάμε απλώς, απαντήσεις στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας.

 

4)      «…όσα το Σωματείο Ταξί Πειραιά -και όχι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ρωτά»

 

Τα ερωτήματα που θέσαμε δεν συνδέονται με κανένα Σωματείο, αποτελούν προϊόν ρεπορτάζ και όπως θα διαπιστώσετε, απευθύνονται τόσο στο ΣΑΤΑ όσο και στη διοίκηση της Α.Ι.Α.. Το να προσπαθείτε να «συνδέσετε» πράγματα με καταστάσεις, δεν βοηθά στο διάλογο, παρά μόνο δημιουργούν «σενάρια».

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: κ. Κασιδιάδη, μας δημιουργεί εντύπωση ότι, μέσω της επιστολή σας, αντί να απαντάτε ουσιωδώς στα ερωτήματά μας, «επιλέγετε» να δημιουργείτε κλίμα πόλωσης, αφήνοντας υπόνοιες εναντίον μας.

 

Ξεπερνώντας ωστόσο όλα αυτά, σας καλούμε -ξανά –και με ψυχραιμία να απαντήσετε και στα υπόλοιπα ερωτήματά μας και κυρίως:

1)      Επωφελούνται κάποιοι των όρων της σύμβασης;

2)      Δίνονται προνόμια σε εκείνους που έχει ορίσει το ΣΑΤΑ ως «ελεγκτές»; Τι ποσό παίρνουν; Και αν έχουν και εκείνοι Ταξί, σε τι σειρά μπαίνουν μετά το τέλος του ωραρίου τους;

 

Εμείς, κρατάμε το κάλεσμα που απευθύνατε για τη μελέτη της σύμβασης και θα επανέλθουμε. Αναμένουμε και την επίσημη απάντηση της Α.Ι.Α, την οποία και θα δημοσιεύσουμε.

aerodromio sata

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι επιστολές για απαντήσεις που στείλαμε προς το ΣΑΤΑ και την Athens International Airport (Α.Ι.Α)

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ