Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ: «Το 2020 θα είναι η χρονιά του εθελοντισμού στην Περιφέρεια Αττικής»

ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ: «Το 2020 θα είναι η χρονιά του εθελοντισμού στην Περιφέρεια Αττικής»
03 Φεβρουαρίου 2020

Την Πειραιώτισσα αγωνίστρια, Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής, γνωστή σε όλους από τη συνεχή πολιτική της δράση, κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, εμπιστεύτηκε ο Περιφερειάρχης κος Γιώργος Πατούλης για τη σοβαρή θέση ευθύνης, αυτή της Εντεταλμένης Συμβούλου Εθελοντισμού για όλη την Αττική.

Στις πρώτες 100 ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων της, ήδη έδρασε δυναμικά και δημιούργησε το site του εθελοντισμού , το www.ethelontis.gr, στο οποίο θεμελίωσε το σπίτι πλέον του εθελοντή.

BARBAGIANNH1

 

 

 

 

 

 

Στο 1ο Forum του εθελοντισμού, που διοργάνωσε η Περιφέρεια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά στις 8/12/2020 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού, με πρωτοβουλία της ίδιας, συμμετείχαν πάνω από 100 Εθελοντικές Οργανώσεις της Αττικής, που συναντήθηκαν, ενημέρωσαν, αντάλλαξαν απόψεις και παρουσίασαν με stand το έργο τους στους χώρους του ΣΕΦ, ενώ, παράλληλα, σε μεγάλη αίθουσα 1000 ατόμων, πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις από εθελοντικούς φορείς από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ., Πολιτικής Προστασίας, Κοινωνικής Μέριμνας, Αθλητισμού, Φιλοζωίας κ.α.

Ο Περιφερειάρχης κος Γιώργος Πατούλης κατενθουσιασμένος από τη μεγάλη συμμετοχή, άνοιξε την εκδήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά, μεταξύ των άλλων, ότι «Ήλθε η ώρα να κάνουμε την Αττική μια περιοχή στην οποία κάποιος θα χαίρεται που ζει». Καταχειροκροτήθηκε και φωτογραφήθηκε με όλους που τους φιλοξένησε με τον καλύτερο τρόπο, διότι, όπως είπε στην ομιλία του «Οι εθελοντές αποτελούν καταλύτη στην ανθρώπινη κοινωνία που οραματίζεται και στην οποία θα υπάρχει ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο». Υπήρξε αμοιβαίος ενθουσιασμός από τον κόσμο που αναγνώρισε πως πρώτη φορά διοργανώθηκε ανάλογη εκδήλωση.

BARBAGIANNH_PATOYLLIS

 

 

 

 

 

 

Η ψυχή αυτής της ένωσης, κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, με τους άξιους συνεργάτες Πειραιώτες που δούλεψαν για την άριστη «συμμαχία» ψυχής και ανθρωπιάς, ήταν απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και δήλωσε ότι «Η σημερινή εκδήλωση είναι η αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων, για να ενισχύσουμε και πάνω απ” όλα να οργανώσουμε σωστά το εθελοντικό κίνημα στην Αττική. Η πολύτιμη εμπειρία που αποκομίζουμε, οι ιδέες και οι προτάσεις που είναι πάντα καλοδεχούμενες, επεξεργάζονται, ώστε να γίνουν μοχλός στην προσπάθειά μας για τη δημιουργία μιας δημιουργικής κυψέλης δύναμης και φροντίδας. Ενωμένοι σαν μια γροθιά, συνεχίζουμε τον αγώνα μας προς κάθε κατεύθυνση, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης, ελπίδας και αισοδοξίας σε όλους τους συνανθρώπους μας».

PATOYLIDS

 

 

 

 

 

 

Η εκδήλωση έλαβε μεγάλη προβολή στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Τον Πρωθυπουργό της χώρας κο Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας κος Γεώργιος Σταμάτης, ενώ τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους – εκτός των άλλων – αρκετοί Βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σύλλογοι, μαθητές σχολείων κ.α.

1

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

4


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ