Εφημερίδα Κοινωνική

Έτσι δρούσαν οι επίορκοι αστυνομικοί: Μέχρι και 40.000€ έπαιρναν από κακοποιούς

Έτσι δρούσαν οι επίορκοι αστυνομικοί: Μέχρι και 40.000€ έπαιρναν από κακοποιούς
21 Φεβρουαρίου 2020

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικοί έπαιρναν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από καταζητούμενους ακόμη και για ανθρωποκτονίες και κακοποιούς που είχαν εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη για να τους βγάζουν… “λάδι”, να τους δίνουν πλαστά διαβατήρια ή να τους βοηθούν να στήνουν επιχειρήσεις «βιτρίνα».

Οι επίορκοι αστυνομικοί ζητούσαν μέχρι και 40.000 ευρώ για τις «δύσκολες περιπτώσεις». Πολλοί από εκείνους που αγόρασαν πλαστά έγγραφα από τους αστυνομικούς αυτούς, κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών.

Τα χρήματα που έπαιρναν από τους κακοποιούς, τα «ξέπλεναν» είτε αγοράζοντας ψητοπωλεία και καθαριστήρια, είτε ανοίγοντας τέτοια μαγαζιά στο όνομα τρίτων.

Συνολικά, οι κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο κύκλωμα είναι 33, ανάμεσά τους έξι αστυνομικοί, πέντε αστυφύλακες κι ένας ανθυπαστυνόμος, οι οποίοι υπηρετούν σε τμήματα ασφαλείας σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στο Παγκράτι, τα Βριλήσσια, την Ελευσίνα, ακόμα και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.

Πως τους ανακάλυψαν:

Οι αστυνομικοί και οι συνεργοί τους εξέδιδαν τα διαβατήρια για Αλβανούς κυρίως κακοποιούς, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ακόμα και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ή σε άλλους που ήθελαν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ελλάδα στήνοντας επιχειρήσεις – βιτρίνες. Από την δραστηριότητα αυτή αποκόμισαν μεγάλα κέρδη, καθώς η «ταρίφα» κυμαινόταν από 5.000 έως 40.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Ανάμεσα στους έξι αστυνομικούς, είναι γυναίκα που υπηρετούσε στο υπασπιστήριο πρώην Αρχηγού, ο οποίος όμως την απομάκρυνε όταν ενεπλάκη το όνομά της στην έρευνα, ενώ οι υπόλοιποι αστυνομικοί υπηρετούσαν σε υπηρεσίες που μπορούσαν να εκδίδουν τα πλαστά έγγραφα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ