Εφημερίδα Κοινωνική

Χώρος για… αποκριάτικο τσιμπούσι το παλαιό Μουσείο της Ακρόπολης

Χώρος για… αποκριάτικο τσιμπούσι το παλαιό Μουσείο της Ακρόπολης
10 Φεβρουαρίου 2020

Απίστευτες εικόνες καταγράφονται στο παλαιό Μουσείο της Ακρόπολης, επάνω στον Ιερό Βράχο που, όπως φαίνεται, λειτουργεί για κάποιους ως χώρος… για τσιμπούσι με αποκριάτικο θέμα!

Σε λίγη ώρα, κάποιοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το «Πρώτο Θέμα», ετοιμάζονται να τσικνίσουν στη μεγάλη αίθουσα του Παλαιού Μουσείου της Ακρόπολης, εκεί που υπήρχε η έκθεση των αρχαϊκών αετωμάτων και που τώρα εκτελούνται έργα με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Την προηγούμενη πενταετία, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστό, όπως λέγεται μεταξύ των υπαλλήλων, ότι η ηγεσία του υπουργείου έκανε τα «στραβά μάτια» και τους άφηνε να «μετατρέπουν» το Παλαιό Μουσείο σε ταβέρνα τις απόκριες. Η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως και η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Αθήνας, που συνήθως δεν «σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους» (αρχαιολόγοι – θεματοφύλακες), και διοίκηση ετοιμάζονται και φέτος να διασκεδάσουν πάνω στο μνημείο που υποκλίνεται η υφήλιος.

Μόνο που δίπλα ακριβώς στην αίθουσα-ταβέρνα υπάρχει μονάχα ένα κόντρα πλακέ που χωρίζει τον χώρο όπου φυλάσσονται αρχαία μέλη από την Ακρόπολη. Η ερώτηση που τίθεται είναι η εξής: «Τι γίνεται άραγε όταν οι «θαμώνες» έρθουν στο τσακίρ κέφι; Μπορεί κανείς να πάρει και κάτι αρχαίο ως σουβενίρ; Χρησιμοποιούν τα αρχαία για να ακουμπάνε τα πιάτα με τους μεζέδες;»

714fe28e-3cd4-4589-9ff7-ea15d53977f2

 

 

 

 

 

 

 

 

Πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Πολιτισμού δημοσιοποίησε δελτίο Τύπου, με το οποίο ενημέρωνε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διασφαλίσει την Ακρόπολη από κάθε είδους παραβιάσεις. Στελέχη του ΚΕΜΕΑ καθημερινά ανεβαίνουν μυστικά στην Ακρόπολη ως τουρίστες για να βρουν τα τρωτά σημεία στην ασφάλεια του μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς.

714fe28e-3cd4-ea15d53977f2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και το ερώτημα που αυτόματα τίθεται είναι: «Τι νόημα έχουν όμως οι συσκέψεις της Υπουργού Πολιτισμού με το ΚΕΜΕΑ όταν το πρώτο τρωτό στην ασφάλεια είναι οι ίδιοι οι υπάλληλοι του υπουργείου της; Υπάλληλοι που, όπως φαίνεται, δεν έχουν συνείδηση τι σημαίνει ασφάλεια, ούτε σεβασμός για το κορυφαίο μνημείο της ανθρωπότητας. Πληρώνονται οι κρατικοδίαιτοι από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να κάνουν πάρτι στον Ιερό Βράχο;».

Το πάρτι της Ακρόπολης προγραμματίζεται μετά το πάρτι της Παρασκευής στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού με τον Σταμάτη Κραουνάκη βωμολοχούντα και τους συνδικαλιστές του Ενιαίου Συλλόγου των υπαλλήλων του Υπουργείου καθισμένους πλάι του να επαναλαμβάνουν τραγουδιστά με πάθος «ο εχθρός να φάει το μ@@@@ί του», ενώ το ερώτημα είναι αν η υπουργός Πολιτισμού θα καθαρίσει τη «κόπρο του Αυγεία η Αυγέα, όπως τον χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας σε μία από τις γνωστές παραφράσεις τους».

ΠΗΓΗ

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ