Εφημερίδα Κοινωνική

Ανοικτά όλες τις Κυριακές τα καταστήματα στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Ανοικτά όλες τις Κυριακές τα καταστήματα στα νησιά του Αργοσαρωνικού
01 Φεβρουαρίου 2020

Άλλη μία περιοχή της ελληνικής επικράτειας προστέθηκε σε αυτές όπου επιτρέπεται τα εμπορικά καταστήματα να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του έτους. Πρόκειται για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, με τη σχετική απόφαση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχου να κάνει ειδική μνεία στη Σαλαμίνα και τα Μέθανα.

Σύμφωνα με την απόφαση της αντιπεριφερειάρχου Νήσων Β. Θεοδωροπούλου, η οποία υπεγράφη στις 31 Δεκεμβρίου 2019, αλλά δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μόλις προχθές, προβλέπονται για το 2020 τα εξής:

• Επιτρέπεται η λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων στη Σαλαμίνα. Κατ’ εξαίρεση τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά και τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στη λεωφόρο Σαλαμίνας και στην Ακτή Σαλαμινομάχων θα παραμένουν κλειστά, εκτός τις αργίες και τις Κυριακές που ορίζει ο νόμος. Ως επιχειρήματα προβάλλονται μεταξύ άλλων ο παραθεριστικός χαρακτήρας του νησιού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ο εορτασμός των 2.500 ετών από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, που σύμφωνα με την απόφαση αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.

Ας σημειωθεί πάντως πως στο νησί δραστηριοποιούνται ήδη πολλές μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως η «Σκλαβενίτης», η «ΑΒ Βασιλόπουλος», ενώ η αλυσίδα «Γαλαξίας» σχεδιάζει τη δημιουργία μικρού εμπορικού κέντρου στην περιοχή.

Η απόφαση προβλέπει επίσης τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους στους Δήμους Αίγινας, Αγκιστρίου, Πόρου, Υδρας, Σπετσών και Κυθήρων.

Στον Δήμο Τροιζηνίας επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μόνο τις 8 Κυριακές του έτους που ισχύει πανελλαδικά (την πρώτη Κυριακή καθεμιάς από τις τέσσερις περιόδους εκπτώσεων, την Κυριακή των Βαΐων και τις τρεις τελευταίες Κυριακές του έτους). Στα Μέθανα ωστόσο, τα οποία ανήκουν στον Δήμο Τροιζηνίας, τα καταστήματα θα επιτρέπεται να είναι ανοικτά όλες τις Κυριακές του έτους λόγω της λουτρόπολης.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ