Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεσκεπάστηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης χασίς! Βρέθηκαν πάνω από 600 κιλά

Ξεσκεπάστηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης χασίς! Βρέθηκαν πάνω από 600 κιλά
29 Ιανουαρίου 2020

Το κύκλωμα που διακινούσε χασίς εξαρθρώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (27.01.2020) μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δ. Σπάρτης, που οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης με την συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Διευθύνσεων Αστυνομίας Αρκαδίας και Λακωνίας. Στο πλαίσιο της επιδρομής της ΕΛΑΣ συνελήφθησαν συνολικά έξι μέλη του κυκλώματος, ηλικίας από 49 έως 64 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από την συνεχή έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 στην καλλιέργεια, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και πώληση ακατέργαστης κάνναβης σε Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη.

Προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, τα μέλη του εγκληματικού δικτύου χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

kannavi1-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι έρευνες και συλλήψεις σε Σπάρτη και γύρω χωριά

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης έγιναν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (27.01.2020) παράλληλες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα στη Σπάρτη, καθώς και σε ημιορεινά-ορεινά χωριά του Ταϋγέτου στις Δημοτικές Ενότητες (πρώην Δήμοι) Μυστρά και Πελλάνας, όπου, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

– πάνω από 94 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (φούντα),

– πάνω από 449 κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (κλαδιά-φύλλα-φούντα),

– 108 κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (φύλλα και κλαδιά),

– πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών sim,

– το χρηματικό ποσό των 42.100 ευρώ,

– 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές και αυτόματο μηχάνημα καταμέτρησης χαρτονομισμάτων,

– ιδιόχειρες σημειώσεις για την πώληση ακατέργαστης κάνναβης και

– 5 κυνηγετικά όπλα που κατείχαν άνευ αδείας καθώς και πλήθος φυσιγγίων.

kannavi6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάνω από 1 εκ. ευρώ εκτιμώνται τα κέρδη

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η συγκεκριμένη δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα 15 άτομα, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση και έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ταυτότητας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσαν το 1.000.000 ευρώ. Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Το μεσημέρι της Τρίτης (28.01.2020) στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα, παρουσίαση της παραπάνω υπόθεσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Πούπουζας ανέφερε: «Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε μία σημαντική υπόθεση που χειρίστηκε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, στο πλαίσιο της οποίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στην καλλιέργεια, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και πώληση ακατέργαστης κάνναβης.

Η αποδόμηση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένης διεισδυτικής και μεθοδικής έρευνας, κατά τη διάρκεια της οποίας, χρησιμοποιήθηκαν ειδικές τεχνικές, και επιστημονικές μέθοδοι, αξιοποιήθηκαν κατάλληλα στοιχεία και ευρήματα, διακριβώθηκε η σύνθεση και ο τρόπος δράσης των μελών της», σημείωσε ο κ. Πούπουζας και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε:

 

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, έχει καταρτίσει και υλοποιεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο κατά των ναρκωτικών που αποτελεί την “αιχμή του δόρατος” για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του διαχρονικού αυτού προβλήματος, το οποίο αποτελεί “μάστιγα”, κυρίως για τους νέους ανθρώπους.

Η εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και η σύλληψη των μελών της, επιβεβαιώνει ακριβώς αυτή την επίμονη και διαρκή μας προσπάθεια για την καταπολέμηση του φαινομένου.

kanavi2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αξίζουν, πραγματικά, πολλά συγχαρητήρια στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης που χειρίστηκαν με υψηλό υπηρεσιακό ζήλο την όλη υπόθεση, καθώς και σε όλους τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης και των ομάδων ΟΠΚΕ Αρκαδίας και Λακωνίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη χθεσινή άρτια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση».

kavvavi4-768x1024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kannavi7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ