Εφημερίδα Κοινωνική

Πίτα Πειραϊκού Συνδέσμου

Πίτα Πειραϊκού Συνδέσμου
21 Ιανουαρίου 2020

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στις 12 το μεσημέρι, ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, παρούσης της Πρόεδρου κας Αντωνίας Μεγαλοοικονόμου κ των μελών του Δ.Σ. έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, που εύλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ, στην κατάμεστη Ιστορική Αίθουσα Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη. Στην εκδήλωση συμμετείχε, η Παιδική & Νεανική ΧΟΡΩΔΙΑ του Πειραϊκού Συνδέσμου, όπου οι μαθητές/τριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με όμορφα τραγούδια για την καλή χρονιά και καταχειροκροτήθηκαν από όλους, καθώς και η Φιλαρμονική, του Δήμου Πειραιά.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς στη σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στα 125 χρόνια της Κοινωνικής, Πολιτιστικής, Εκπαιδευτικής και Πνευματικής προσφοράς του ΠεραΙκού Συνδέσμου, λέγοντας μεταξύ άλλων “ 125 χρόνια αυτός ο φάρος φέγγει το ουράνιο φως της κοινωνικής αντίληψης, της εκπολιτιστικής πολιτισμικής μας κληρονομιάς, του μεγαλείου των αρχαίων προγόνων αλλά και των συγχρόνων διανοητών. Θελω να εκφράσω για μια ακόμα φορά κα Πρόεδρε σε όλους τους εκλεκτούς συνεργάτες του Πειραϊκού Συνδέσμου, στους αδιάπτωτους μαχητάς και διακόνους αυτού του σπουδαίου έργου, την θερμή ευγνωμοσύνη όλων μας και του Δημάρχου και όλων των Πειραιωτών για αυτό το μεγάλο έργο το οποίο τόσο δυναμικά αλλά θα ελεγα με βαθιά ταπείνωση και ουσιαστική επίγνωση των μεγάλων αυτών ευθυνών που αναλαμβάνετε, επιτελείτε και προσφέρετε στον λαό μας, στην πόλη μας, στην περιοχή μας. Εκφράζω την βαθια μου ευγνομωσύνη και τις θερμές ευχαριστίες όλων μας για αυτο το μεγάλο έργο το οποίο με τόση αγάπη και τόση ουσιαστική προσφορά προσφέρετε”.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης είπε: “ Ειναι το χρέος μας να στεκόμαστε δίπλα στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, οι δυνάμεις οι δικές μας δεν είναι τόσο μεγάλες οσο θα θέλαμε για να είμαστε ουσιαστικά δίπλα σας, αλλά η σκέψη μας, η καρδιά μας και αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε όπως ξέρετε πολύ καλά το κάνουμε και θα συνεχίσουμε. Εύχομαι να τα χιλιάσετε, ο Πειραϊκόςς Συνδεσμος είναι ενας σημαντικός φορέας, απο τους πιο σημαντικούς της πόλης μας και εύχομαι για τα επόμενα χρόνια να είναι καλύτερα, πιο ποιοτικά και να αναβαθμίσουμε πολυ περισσότερο τον Πειραικό απο κοινού. Να στε καλά, καλή χρονιά σε όλους”

Στό τέλος της τελετής, μία δεύτερη πίτα κόπητε για τους 45 καθηγητές όλων των Καλλιτεχνικών Σχολών του Π.Σ., από τον Έφορο Καλλιτεχνικού Γιώργο Δρούζα και τους Διευθυντές, της Δραματικής Σχολής και του Ωδείου, Σταύρο Καραγιάννη και Μέμα Ειρηναίου, αντίστοιχα.

Παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Γιάννης Μώραλης, οι Βουλευτές Ά Πειραιά κ. Κατσαφάδος Κώστας, κ. Μανωλάκος Νίκος, κ. Δρίτσας Θεόδωρος, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και πρ. Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ.Τραγάκης Ιωάννης, η τέως Δήμαρχος της ηρωϊκής Νήσου Κάσου κ πρ. Πρόεδρος του Π.Σ. κα Μαίρη Τζανάκη-Σορώτου, οι πρ. Προέδροι του Π.Σ. κ. Πολυχρονόπουλος Γιάννης και κ Βέργος Αναστάσιος, οι Αντιδήμαρχοι, κ.Καρύδης Δημήτρης, κα Νανά Γλύκα-Χαρβαλάκου, κ. Καψοκόλης Γρηγόρης, κα Καρακατσάνη Αντωνία, κ. Ρέππας Παναγιώτης, κα Αλιγιζάκη Ασπασία, κ.Αράπης Δημήτρης, οι εντεταλμένοι Συμβούλοι, κ..Καμαράτος Αλέξανδρος, κ. Μαρκαριάν Τάσος, κα Μπουρδάκου Κυριακή.

Διακρίναμε, επίσης, τον Αντιπρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου και Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Μιχάλη Αγρανιώτη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο & Πρόεδρο του Συλλόγου Άπανταχού Μανιατών, Σταύρο Βοϊδονικόλα, τον Αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Παναγιώτη Πετρόπουλο, τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη, τον Πρόεδρο της Φιλολογικής Στέγης Στέφανο Μίλεση, τον Πρόεδρο του “ΚΑΝΑΛΙ 1-Πειραιάς”, Αλέξανδρο Τζεφεράκο, την Πρόεδρο του Συνδέσμου Ν. Φαλήρου κα Ρούλα Λαγκαδιανού, τον πρ. Αντιδήμαρχο Στέλιο Γαϊτανάρο, τον πρ. Γεν. Γραμματέα του Π.Σ. Στρατηγό Γιάννη Τετράδη, τον πρ. Πρόεδρο του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος κο Κακούρη Γεώργιο, τον Δ/ντή Ιατρό και Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Βλαχάκο, τον Δ/νοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Ένωσης Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης Σπύρο Σπυρίδωνα, τον επιτ. Πρόεδρο Ενώσεως Σμυρνέων και Γ.Γ. της Εταιρείας Πολιτισμού Γκιουλιστάνη Δημήτρη, τον Γεν.Γραμματέα Ωδείων κ Μουσικών Σχολών Ελλάδος Παριανό Πέτρο, τον πρ. Γεν. Γραμματέα του Π.Σ. και απόφοιτο του Νυχτ. Γυμνασίου του Πειραϊκού Συνδέσμου . Δήμοβιτς, τον Πέτρο Βιολάκη, ερευνητή και καθηγητή Παν/μίου. Επίσης, τους εκπροσώπους, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Χατζέλη Αντώνη και της Λέσχης Λιμενικού Σώματος κ. Νεόφειτο Δημήτριο. Τον Επιχ/τία και Εκπρόσωπο του Διεθνούς Ιδρύματος “ΣΑΛΑΜΙΣ” Γιάννη Παρασκευάκο, τον Συγγραφέα και Λογοτέχνη Τάκη Παπαδογιαννάκη, την Γεν. Δ/ντρια της “Παιδαγωγικής” κα Γκάτσιου-Αθηναίου, την Πολιτευτή και απόφοιτο της Δραμματικής Σχολής Π.Σ. Ηθοποιό, Εύα Καμπίτση, τους πολιτευτές Γιώργο Βαγιάκη και Μίνα Σαμαρά. Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Σ., ο Β΄Αντιπρόεδρος Κατσικάρος Θεόδωρος, η Γενική Γραμματέας Θεμελίνα Χαραλαμποπούλου, οι Έφοροι, Αρης Μαραλέτος, Γιώργος Δρούζας, Δημήτρης Καρελάς, Πόπη Καλούδη, Παύλος Φλωράτος, οι ειδικοί Γραμματείς, Γιάννης Αλιφραγκής κ Πόπη Βαρουδάκη. Οι Διοικητικοί υπάληλοι, Όλγα Χατζηϊωαννίδου, Γωγώ Γκυρτή και Ιωάννα Πολυχρονάκη. Οι ειδικοί Σύμβουλοι Εφορειών του Π.Σ., Μάγδα Ρούση, Σοφία Μαρκοζάνη, Μιχάλης Κωβαίος, Τένια Σταθάτου, Βίκυ Τασιοπούλου, Μαρία Κοντιζά, ο Λογοτέχνης Τάσος Μπούχλας, η κα Ρένα Καρλαύτη και άλλα μέλη-φίλοι του Πειραϊκού Συνδέσμου.

 

2

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

6

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ