Εφημερίδα Κοινωνική

Περίπτερα: Τι ισχύει με την επιπλέον προμήθεια 0,50 ευρώ στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας

 Breaking News

Περίπτερα: Τι ισχύει με την επιπλέον προμήθεια 0,50 ευρώ στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας
08 Ιανουαρίου 2020

Με προμήθεια από 30 έως 50 λεπτά του ευρώ μπορούν να χρεώνουν περίπτερα και μίνι μάρκετ τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας & προπληρωμένων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής (paysafecard), αφού δεν υπόκεινται εδώ και 2 περίπου χρόνια σε διατίμηση, όπως αναφέρει η Γ.Γ Εμπορίου.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου έχει γνωστοποιήσει ότι η ανανέωση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με οποιαδήποτε μορφή δεν υπόκειται σε διατίμηση και ως εκ τούτου το τίμημα για την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών διαμορφώνεται ελεύθερα στο πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς, σύμφωνα με τις κείμενες εμπορικές και φορολογικές διατάξεις.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και για τις κάρτες paysafe, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η εξέλιξη αυτή, έχει ικανοποιήσει τον κλάδο καθώς μέχρι σήμερα και επί σειρά ετών είχε εξαιρετικά χαμηλό κέρδος από τις πωλήσεις των καρτών. Σε κάθε περίπτωση, οι περιπτερούχοι οφείλουν να τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο του καταστήματος τους ότι πωλούν κάρτες κινητής τηλεφωνίας με συγκεκριμένη προμήθεια.

Να σημειωθεί, ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει πρωτοστατήσει εδώ και δυο χρόνια η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ», ενώ όπως πληροφορούμαστε, το αν εισπράττονται τα 0,50 λεπτά ή όχι, σε κάθε περίπτωση, εξαρτάται από το «διαχειριστή» του περιπτέρου και από το πόσο επιθυμεί να… προσεγγίζει πελάτες. Σε κάθε περίπτωση, η προμήθεια είναι νόμιμη!


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ