Εφημερίδα Κοινωνική

«Οδική κυκλοφορία-Οδική συμπεριφορά»

«Οδική κυκλοφορία-Οδική συμπεριφορά»
17 Ιανουαρίου 2020

Η Εφημερίδα Κοινωνική, ως χορηγός επικοινωνίας της Ημερίδας, έδωσε το παρόν το περασμένο Σάββατο 11 Ιανουαρίου στην ενδιαφέρουσα ημερίδα που συνδιοργάνωσαν και πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο Περάματος το Β’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά, ο Σταθμός Τροχαίας Περάματος και ο Δήμος Περάματος με τίτλο: «Οδική κυκλοφορία – οδική συμπεριφορά». Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιελάμβανε εισηγήσεις/ομιλίες από τον Διοικητή του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Πειραιά Α/Α΄ κ. Φώτη Νικολάκη, τον Οδηγό Αγώνων-Επιχ/τία κ. Αναστάσιο Μαρκουϊζο (ΙΑΒΕΡΗΣ), τον Διοικητή του Σταθμού Τροχαίας Περάματος Υ/Α΄κ. Γιώργο Μπέλλο, τον Γενικό Δ/ντή της Δ/νσης Μεταφορών Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλία Δόλγυρα, τον Εκπαιδευτή Υποψηφίων Οδηγών και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών κ. Βασίλειο Μουζάκη και τέλος την Ιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ΑΜΕΑ – Εκπρόσωπο του Ηνίοχος κα Ευαγγελία Μαραγκουδάκη.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε όλους τους πολίτες και είχε ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο φλέγον θέμα της Οδικής ασφάλειας.

Το πρόσφατο παρελθόν στη χώρα μας, αποδεικνύει δυστυχώς, πως οι περισσότεροι Έλληνες οδηγοί, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει σωστή οδική συμπεριφορά και ασφαλής οδήγηση. Γι΄ αυτό είναι αναγκαία όσο ποτέ να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση αυτή την περίοδο στα τροχαία ατυχήματα στην χώρα μας που έχουν αυξηθεί επικίνδυνα. Το μήνυμα που στέλνει η Ημερίδα αυτή, είναι να προβληματιστούμε αλλά και να συνειδητοποιήσουμε τις εκατόμβες αίματος στην άσφαλτο.

Να αναρωτηθούμε τι φταίει και πως μπορούμε να τα αποφύγουμε αλλά και πώς να τα αντιμετωπίσουμε, ενώ ήταν κοινή διαπίστωση ότι προκειμένου να σημειωθεί πρόοδος στα θέματα οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν κυρίως τα παιδιά με σωστή εκπαίδευση, πρόληψη και ενημέρωση. Ήταν μια επίκαιρη ημερίδα για την οδική ασφάλεια και κυκλοφορία των οδηγών. Να σημειωθεί ότι ήδη τις πρώτες μέρες του νέου έτους, είχαμε αρκετά θανατηφόρα τροχαία. Η ημερίδα αυτή, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος (3ος όροφος) όπου μεταξύ πολλών άλλων το “παρών” έδωσαν: οι βουλευτές: Κώστας Κατσαφάδος, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Θεόδωρος Δρίτσας, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά Ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Αστυνομικός Διευθυντής Σπύρος Λάσκος, η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά Αργυρώ Μαλαχία, οι Δημοσιογράφοι Δημήτρης Κρητικός και Τάκης Μαυρέας, ο πρώην Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος, ο πολιτευτής Σαρτζετάκης, κ.α.

Μετά το πέρας των ομιλητών ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις από τους παριστάμενους κλείνοντας έτσι την ημερίδα.

1

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

4


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ