Εφημερίδα Κοινωνική

Ο bodybuilder που έβαζε τα αναβολικά σε 10.000 σπίτια

Ο bodybuilder που έβαζε τα αναβολικά σε 10.000 σπίτια
07 Ιανουαρίου 2020

Όλες τις μεθόδους χρησιμοποιούσε ένας bodybuilder που συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης αναβολικών για να πλασάρει την πραμάτεια του. Είχε ανοίξει μάλιστα και κανάλι στο YouTube, µε 10.000 συνδροµητές, και εκεί διαφήµιζε τις συµβουλές του για ένα «χτιστό» σώµα.

Ο 26χρονος κατηγορείται µαζί µε ακόµα οκτώ άτοµα από την Οικονοµική Αστυνοµία για συµµετοχή σε κύκλωµα διακίνησης αναβολικών ουσιών, µε τζίρο που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Στο ενεργητικό του είχε διακρίσεις και συµµετοχές τόσο στο πανελλήνιο πρωτάθληµα της IFBB όσο και σε τουρνουά στην Ιταλία. Κινούνταν µε άνεση στους κύκλους του bodybuilding και είχε καταφέρει τα βίντεό του, στα οποία διαφήµιζε δεκάδες «συµπληρώµατα», να έχουν ακόµα και 50.000 προβολές. «Μπήκα στο φάρµακο 21 ετών» έλεγε δηµόσια.

Τον τελευταίο χρόνο είχε δώσει έµφαση στα social media. Σε κάποιες από τις εκποµπές του στο YouTube εµφανίζεται κυνικός και σε «κρίση ειλικρίνειας» όσον αφορά στις συνέπειες των αναβολικών. Οταν ένας από τους ακολούθους στο κανάλι του τον ρώτησε ποιο είναι το µεγαλύτερο όνειρο για έναν bodybuilder, απάντησε και πάλι κυνικά: «Αµα δεν έχεις οικονοµικό όφελος από αυτό, απλά καταστρέφεις τη ζωή σου. Εάν δεν είχα όφελος δεν θα το έκανα».

Συμβουλές να μην τσιγκουνεύονται στα φάρμακα!

Ο 26χρονος ήθελε µέσω των εκποµπών του να µεταλαµπαδεύσει στους «πιτσιρικάδες» τις «γνώσεις» του σχετικά µε το πώς πρέπει να διαχειριστούν τη σωµατική τους διάπλαση. Προσπαθούσε να τους πείσει ότι τα «φάρµακα αποθεραπείας» είναι απαραίτητα για κάποιον που κάνει χρήση αναβολικών ουσιών. «Θα σας αναφέρω κάποια φάρµακα αποθεραπείας, ψάξτε και µόνοι σας, βρείτε τα µόνοι σας, γιατί δεν ξέρω εάν επιτρέπεται να τα πω, µπορώ να σας βοηθήσω µε inbox (σ.σ.: προσωπικά, µη δηµόσια ηλεκτρονικά µηνύµατα), όσοι θέλετε να µου στείλετε.

Η «συµβουλή» του στους πιο «άµαθους» ήταν να µην «τσιγκουνεύονται» στα φάρµακα, γιατί «ό,τι δίνεις παίρνεις»

Μάλιστα, ο 26χρονος πολλές φορές πρόβαλε στο κανάλι του συγκεκριµένα «φάρµακα», δείχνοντας, µάλιστα, στην κάµερα τις συσκευασίες. Σαν να ήταν γιατρός ανέφερε ότι «καθαρίζουν το συκώτι», ότι τα παίρνουν οι «φραγκάτοι» και οι «χολιγουντιανοί» και πως «κάνουν θαύµατα». Ο youtuber εµφανιζόταν ως ειδικός στην «αυξητική» και βιντεοσκοπούσε ακόµα και το πρωινό του, που ήταν γεµάτο «συµπληρώµατα».

Πιτσιρικάδες τα περισσότερα θύματα

Οι χρήστες αναβολικών ουσιών αλλά και οι διακινητές χρησιµοποιούν το δικό τους «γλωσσάρι» όταν µιλούν για τις «µαγικές» ουσίες που προσφέρουν επίπλαστη αύξηση µυϊκής µάζας. Τα «πρωτεϊνάδικα» είναι τα µαγαζιά που πουλούν συµπληρώµατα διατροφής. ∆ύο από αυτά µπήκαν στο µικροσκόπιο της Οικονοµικής Αστυνοµίας για διακίνηση αναβολικών. «Τέστο» είναι η τεστοστερόνη, «πρόβιο» η µεστερολόνη και «σούστα» η προπιονική τεστοστερόνη.

Οι εκατοντάδες πελάτες του κυκλώµατος χρησιµοποιούσαν στις «παραγγελίες» τους πολύ συχνά διαδικτυακές εφαρµογές που προσφέρουν κρυπτογράφηση, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έκαναν παράπονα για την ποιότητα των ουσιών που αγόραζαν. Η χρήση ηλεκτρονικών µηνυµάτων στις συνοµιλίες τους όσο και οι µη ανιχνεύσιµες συναλλαγές µέσω bitcoin ήταν τα δύο στοιχεία που δυσκόλεψαν περισσότερο τις Αρχές στη συγκεκριµένη υπόθεση. Αξιο αναφοράς είναι ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών για το «ξήλωµα» της οργάνωσης βρέθηκαν στην Αθήνα στελέχη της Γαλλικής Αστυνοµίας, των γαλλικών τελωνειακών Αρχών και της Europol.

Σε παράλληλη επιχείρηση στη Γαλλία συνελήφθη άτοµο που φέρεται να συνδέεται µε το κύκλωµα. Αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν στο «Έθνος της Κυριακής» ότι οι διακινητές εκµεταλλεύονταν κυρίως την άγνοια των «πιτσιρικάδων» για τις παρενέργειες των αναβολικών ουσιών και τη «δίψα» τους να αποκτήσουν «χτιστό» σώµα, στο πρότυπο αθλητών bodybuilding.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ