Εφημερίδα Κοινωνική

Υπ. Ναυτιλίας: Προληπτικά μέτρα στα ελληνικά λιμάνια λόγω κοροναϊού

 Breaking News

Υπ. Ναυτιλίας: Προληπτικά μέτρα στα ελληνικά λιμάνια λόγω κοροναϊού
30 Ιανουαρίου 2020

Σε ισχύ έχουν τεθεί προληπτικά μέτρα στα ελληνικά λιμάνια λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, νωρίς σήμερα το πρωί, υπέβαλε αίτημα στην Υγειονομική Υπηρεσία Πειραιά, έτσι ώστε να διατεθεί συνεργείο ιατρικού προσωπικού που θα διενεργεί ελέγχους σε εμπορικά πλοία που φτάνουν στον Πειραιά από την Κίνα.

Πηγές του Υπουργείου Ναυτιλίας εκτιμούν ότι δεν συντρέχει λόγος μεγάλης ανησυχίας, καθώς με βάση και τις επίσημες ανακοινώσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η περίοδος επώασης του ιού υπολογίζεται περίπου στις 14 μέρες, ενώ ένα ταξίδι από την Κίνα με προορισμό τον Πειραιά διαρκεί 21 μέρες για τα πλοία containers, καθώς μεσολαβούν και άλλα λιμάνια προσέλκυσής τους.

Αντίστοιχα μέτρα έχει ζητηθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας να ληφθούν στα λιμάνια που «υποδέχονται» είτε κρουαζιερόπλοια είτε εμπορικά πλοία προερχόμενα από Κίνα.

Επιπλέον εμπλοκή υπήρξε το πρωί της Πέμπτης με εμπορικό πλοίο που προέρχονταν από την Κίνα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, πλοηγός εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επιβίβαση του στο πλοίο προκειμένου να το οδηγήσει με ασφάλεια εντός του λιμένα Πειραιά. Ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο απευθύνθηκε στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, προκειμένου να επιληφθεί της κατάστασης και τελικά όταν διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε καμία ανησυχία ο πλοηγός επιβιβάστηκε και ακολουθήθηκε η σχετική διαδικασία.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ