Εφημερίδα Κοινωνική

Γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο 28ο δημοτικό σχολείο Πειραιά

Γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο 28ο δημοτικό σχολείο Πειραιά
31 Ιανουαρίου 2020

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της παιδείας και των γραμμάτων, τιμήθηκε με έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο στο 28ο δημοτικό σχολείο Πειραιά, όπως έχει εξάλλου γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια. Αρχικά, ο παραδοσιακός εκκλησιασμός δασκάλων και μαθητών στον γειτονικό ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης συνοδεύτηκε από την πολυαναμενόμενη βράβευση των νικητών στον διαγωνισμό ζωγραφικής και φωτογραφίας. Πριν ακόμα ξεκινήσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων τα παιδιά ετοίμαζαν έργα τέχνης σχετικά με ρήσεις των τριών Πατέρων που αναφέρονταν στη σχέση δασκάλων και μαθητών, αλλά και προσπαθούσαν να απεικονίσουν με τον φωτογραφικό φακό τους απόψεις του σχολείου και του ναού, δύο κτιρίων που στη συνείδηση τους αποτελούν δύο οικείους και αγαπημένους χώρους.

Οι εν λόγω βραβεύσεις όμως ήταν μονάχα η αρχή του χαρούμενου εορτασμού. Στελέχη του νεανικού έργου της Αγίας Αικατερίνης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς οργάνωσαν στο σχολικό προαύλιο ένα παιχνίδι σταθμών με διάφορες αθλητικές και γνωστικές δοκιμασίες που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους! Οι ποιητές, οι μουσικοί, οι μαθηματικοί, οι συγγραφείς, οι ρήτορες, οι ιστορικοί, οι γεωμέτρες, οι φιλόσοφοι, οι αστρονόμοι, οι ιατροί, οι ευεργέτες και οι διδάσκαλοι – ονομασίες των δώδεκα τμημάτων, εμπνευσμένες από τις επιστήμες και τις ιδιότητες των Τριών Ιεραρχών – «ταξίδεψαν» στην Καισάρεια, την Ναζιανζό, την Αντιόχεια, την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη και την Καππαδοκία, τους έξι σταθμούς, μαζεύοντας πόντους για την νίκη!!

Τέλος, αναδείχθηκαν οι τρεις άξιες κυπελλούχες ομάδες ολοκληρώνοντας μια υπέροχη γιορτή, ανοιχτή στην τοπική κοινωνία, που χάρισε στα παιδιά μοναδικές στιγμές πολυεπίπεδης γνώσης και ψυχαγωγίας. Και του χρόνου λοιπόν!


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ