Εφημερίδα Κοινωνική

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Στόχος και η ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Στόχος και η ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης
24 Ιανουαρίου 2020

Η δρομολόγηση κοινών δράσεων με πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόσημο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μέσα από μία διαρκή και γόνιμη συνεργασία, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη και τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Ν. Διαμαντή. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στη βάση της δεύτερης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 3.200.000 και διάρκειας 4 ετών, η οποία υπερψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη του Δημοτικού Θεάτρου και η εξασφάλιση της λειτουργίας του, ώστε να συνεχίσει να επιτελεί απρόσκοπτα το σημαντικό του έργο, ως ένας εμβληματικός πολιτιστικός χώρος αλλά και ισχυρός φορέας πολιτιστικής ανάπτυξης όχι μόνο του Πειραιά αλλά συνολικά της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Θέατρο μέσα από το παρόν σχήμα συνεργασίας στοχεύει να διασφαλίσει το σημαντικό του ρόλο:

• Στη διάδοση του πολιτισμού, των τεχνών και των επιστημών μέσα από την διοργάνωση ποιοτικών πολιτιστικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

• Στην πολιτιστική και επιστημονική αναβάθμιση της πόλης του Πειραιά μέσα από την υποστήριξη των εκδηλώσεων αυτών και την προσέλκυση των πολιτών, με κοινωνική μέριμνα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

• Στην ανάδειξη, διάδοση στοιχείων του πολιτισμού και των επιστημών και στην υποστήριξη πολύπλευρων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που αφορούν στην επιστήμη, στα γράμματα και στις τέχνες.

• Στην ενίσχυση της θεατρικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής ανάπτυξης της πόλης του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής του.

• Στην ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης του Πειραιά και στη συστηματική συνεργασία των τοπικών δυνάμεων, συμμετέχοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη και τόνωση της καλλιτεχνικής και επιστημονικής ζωής του Δήμου Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ