Εφημερίδα Κοινωνική

Απαξιώνουν και «απογυμνώνουν» από προσωπικό τα ΕΛΤΑ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ και η ταλαιπωρία του ΚΟΣΜΟΥ – ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!

 Breaking News

Απαξιώνουν και «απογυμνώνουν» από προσωπικό τα ΕΛΤΑ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ και η ταλαιπωρία του ΚΟΣΜΟΥ – ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!
17 Ιανουαρίου 2020

*του Κώστα Παναγιωτάκη

Σε συνθήκες «ασφυξίας» λειτουργούν πλέον τα ΕΛΤΑ λόγω υποστελέχωσης με αποτέλεσμα οι λιγοστοί και απαραίτητοι εργαζόμενοι να δίδουν μεγάλο και άνισο «αγώνα» για να εξυπηρετήσουν το κοινό! Ιδίως σε περιόδους αιχμής, αντικρίζουμε απίστευτες ουρές ενώ το κερασάκι στην «τούρτα» είναι οι διαμαρτυρίες πολιτών όταν βλέπουν άδεια ταμεία και έναν «μαχητή» υπάλληλο ή ακόμη και τον προϊστάμενο της υπηρεσίας να προσπαθεί να τους εξυπηρετήσει!

Η αιτία είναι ότι η κυβέρνηση για δικούς της λόγους (δημοσιονομικούς και μη) αποφάσισε να μην γίνονται προσλήψεις στα ΕΛΤΑ! Όπως μάλιστα ακούγεται, το σχέδιο «αναδιάρθρωσης» των ΕΛΤΑ που έχει προταθεί στα αρμόδια υπουργεία προβλέπει κλείσιμο 200 και πλέον καταστημάτων, απομάκρυνση 2.000 εργαζομένων και περικοπή δαπανών σε όλες τις δραστηριότητες. Οι μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων (ακόμη και για λόγους συνταξιοδότησης) και η μη αντικατάστασή τους έχει επιφέρει αδιέξοδο, το οποίο βιώνουν καθημερινά οι εναπομείναντες εργαζόμενοι και βεβαίως, οι πολίτες που δεν μπορούν πουθενά να βρουν το δίκιο τους! Τα παράπονα, καθημερινά. Στον Πειραιά ο κόσμος έχει αγανακτήσει με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, όσο και αν «συμπονά» τις προσπάθειες των εργαζομένων που και αυτοί με τη σειρά τους, εργάζονται σε διευρυμένο ωράριο, δεν μπορούν να πάρουν τις άδειές τους και από πάνω… τα «ακούνε» κιόλας! Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα που είδαμε με τα μάτια μας, στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Πειραιά, επί της Τσαμαδού.

Το υπ’ αριθμόν «2» Ταχυδρομείο σε εισπράξεις σε όλη την Ελλάδα, που για πολλούς θα έπρεπε να έχει διαφορετική «αντιμετώπιση» καθώς στεγάζεται και σε ιδιόκτητο κτίριο, έχοντας περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα λειτουργικά του έξοδα. Η κατάσταση; 19 θυρίδες εργαζομένων και λειτουργούν στην «καλύτερη» οι 6… Ακόμη και η διευθύντρια εξυπηρετεί κόσμο, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους συναδέλφους της! Σε «φυσιολογικούς» ρυθμούς το χαρτάκι αναμονής στα ταμεία φτάνει τον αριθμό 600 ενώ ιδιαίτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις παραλαβές και στα δέματα με τον κόσμο να περιμένει αρκετή ώρα και για να εξυπηρετηθεί.

Αντίστοιχες καταστάσεις με δραματική υποστελέχωση στα περιφερειακά τμήματα του Αγίου Νικολάου και της Καλλίπολης. Στην πρώτη περίπτωση μάλιστα, το γεγονός ότι λιγοστοί υπάλληλοι καλούνται να εξυπηρετήσουν ναυτιλιακές εταιρείες, φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος. Ίδια φαινόμενα δυσλειτουργίας παρατηρούνται και στο «γειτονικό» Κερατσίνι ενώ φωνές διαμαρτυρίας τοπικών φορέων, βουλευτών και δημάρχων, ακούγονται όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Η κατάσταση στα ΕΛΤΑ έχει φτάσει σε τέλμα. Η Κυβέρνηση πρέπει να δει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ το θέμα και ο κάθε τοπικός βουλευτής έχει χρέος να φέρει το θέμα στη Βουλή!


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ