Εφημερίδα Κοινωνική

Παρουσιάστηκε η μελέτη για τη δημιουργία της «Ιπποδάμειας Αγοράς»

 Breaking News

Παρουσιάστηκε η μελέτη για τη δημιουργία της «Ιπποδάμειας Αγοράς»
17 Δεκεμβρίου 2019

Παρέμβαση εμβληματικού χαρακτήρα για τον ευρύτερο Πειραιά αποτελεί η δημιουργία της «Ιπποδάμειας Αγοράς». Βασικά στοιχεία της επικαιροποιημένης έρευνας από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) παρουσιάστηκε στο Ε.Β.Ε.Π., στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στην οποία παρέστησαν επώνυμα στελέχη του εμπορικού κόσμου της πόλης. Η έρευνα επιδόθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Βασίλη Κορκίδη, σε ψηφιακή μορφή, στον Δήμαρχο Πειραιά, Ι. Μώραλη, στην Αντιπεριφερειάρχη, Στ. Αντωνάκου, και στον Γ.Γ. Εμπορίου, Γ. Σταμπουλίδη, ενώ με την ίδια μορφή θα προωθηθεί στον υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, αλλά και στις ηγεσίες των συναρμόδιων για θέματα ανάπτυξης υπουργείων. Από τις τοποθετήσεις των επισήμων διαπιστώθηκε συναντίληψη για την αναγκαιότητα της εν λόγω παρέμβασης η οποία, με την υλοποίησή της, θα αποτελέσει ένα ισχυρό τοπόσημο για την πόλη του Πειραιά.

Η αξιοποίηση του παλαιού «αμαξοστασίου ΗΣΑΠ», με την κατασκευή της νέας αγοράς, όπως ανέφερε ο κ. Κορκίδης, αφενός δεν θα επηρεάσει τις λειτουργικές ανάγκες της ΣΤΑΣΥ, αλλά θα τις ενισχύσει και, αφετέρου, θα αξιοποιήσει το «κτιριακό απόθεμα» του Υπερταμείου, μετατρέποντάς το σε ένα νέο «τοπόσημο» με ιδιαίτερη σημασία για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, και όχι μόνο, δεδομένου ότι η νέα αγορά, λόγω της γειτνίασης με το λιμάνι, θα είναι εύκολα προσβάσιμη και επισκέψιμη στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων λειτουργώντας και ως ένα από τα αξιοθέατα της πόλης, με τη στέγη της να φέρει ομοίωμα του ιστορικού Ρολογιού του Πειραιά.

Στόχος, είπε καταλήγοντας ο κ. Κορκίδης, είναι η μετατροπή της σε αγορά κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, με κύριο αντικείμενο τη λιανική πώληση τροφίμων, προϊόντων και άλλες συνδυαστικές χρήσεις όπως, άνθη, χώροι εστίασης, καφέ και άλλες δραστηριότητες γευσιγνωσίας και έκθεσης παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων.

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ