Εφημερίδα Κοινωνική

Ήθελαν θύματα! Με καρφιά και μαύρη πυρίτιδα η βόμβα στην Πανεπιστημιούπολη

Ήθελαν θύματα! Με καρφιά και μαύρη πυρίτιδα η βόμβα στην Πανεπιστημιούπολη
16 Δεκεμβρίου 2019

Θύματα, αν όχι νεκρούς, ήθελαν οι άγνωστοι που τοποθέτησαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα από τον μαντρότοιχο που χωρίζει την Πανεπιστημιούπολη με το Α.Τ. Ζωγράφου. Έναν εκρηκτικό μηχανισμό που περιείχε καρφιά και μαύρη πυρίτιδα και ο οποίος, αν είχε εκραγεί, θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τουλάχιστον τραυματισμούς!

Η βόμβα βρέθηκε λίγη ώρα αφού είχε τοποθετηθεί μέσα στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Και βρέθηκε κατά τύχη! Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου, την ώρα που πάρκαρε τη μηχανή του στο σημείο, παρατήρησε το «ύποπτο» αντικείμενο, είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα και τοποθετημένα από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Το ρολόι με το οποίο ήταν συνδεδεμένη η βόμβα, ήταν προγραμματισμένο για να εκραγεί. Κάποιο συνδεσμολογικό λάθος αλλά και η παρατηρητικότητα του διοικητή του Α.Τ. Ζωγράφου, που είδε έγκαιρα τον εκρηκτικό μηχανισμό, πρόλαβαν τα χειρότερα.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκε ομάδα πυροτεχνουργών από τα ΤΕΕΜ, αλλά και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Η πρώτη ελεγχόμενη έκρηξη έφερε ανάφλεξη της πυρίτιδας και ακολούθησαν άλλες δυο ελεγχόμενες εκρήξεις.

ÅÎÏÕÄÅÔÅÑÙÓÇ ÅÊÑÇÊÔÉÊÏÕ ÌÇ×ÁÍÉÓÌÏÕ ÓÔÇ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕÐÏËÇ ÐËÇÓÉÏÍ ÔÏÕ ÁÔ ÆÙÃÑÁÖÏÕ

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν πως η βόμβα, που ήταν τοποθετημένη μέσα σε έναν μεγάλο μεταλλικό σωλήνα, είχε μέσα καρφιά οικοδομής, πρόκες δηλαδή, κάτι που οδηγεί τις αστυνομικές αρχές στο συμπέρασμα πως εκείνοι που την τοποθέτησαν, ήθελαν να προκαλέσουν θύματα.

panepistimioupoli_teem2-768x527

 

 

 

 

 

 

 

Οι αρχές εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να πρόκειται για τυφλό χτύπημα. Αυτό θα επιβεβαιωθεί στην περίπτωση που εξακριβωθεί πως οι δράστες δεν πήραν τηλέφωνο για να προειδοποιήσουν για την τοποθέτηση της βόμβας στην Πανεπιστημιούπολη.

Σημειώνεται πως η μαύρη πυρίτιδα που είχαν βάλει οι άγνωστοι στον εκρηκτικό μηχανισμό είναι η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιούσε η πρώτη γενιά της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, όταν άρχισε να κάνει τις πρώτες της επιθέσεις και τοποθετούσε εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε κατσαρόλες.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ