Εφημερίδα Κοινωνική

Ανεκ lines – Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο με την CSI INSTITUTE

Ανεκ lines – Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο με την CSI INSTITUTE
05 Δεκεμβρίου 2019

Η ΑΝΕΚ LINES και το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE), με αίσθημα ευθύνης, συνδιοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία, την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στο Σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ στα Χανιά, την 2η Διαδραστική Ημερίδα με θέμα την “Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο”.

Την ημερίδα που απευθυνόταν σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου . Επίσης, το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας κλπ.

SFAKIANAKIS1

 

 

 

 

 

 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES Γιώργος Κατσανέβακης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και υπογράμμισε: «Με ευθύνη και φροντίδα για τα παιδιά μας, πραγματοποιούμε τη δεύτερη κατά σειρά ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Οφείλουμε όλοι να ενημερωνόμαστε, να ενημερώνουμε και να μοιραζόμαστε τους τρόπους εκείνους που εξασφαλίζουν ότι οι νέοι χειρίζονται ορθά το διαδίκτυο. Σας διαβεβαιώνω ότι η ΑΝΕΚ LINES θα στέκεται αρωγός και συνοδοιπόρος με όσα μέσα διαθέτει, σε κάθε προσπάθεια που διασφαλίζει το μέλλον των παιδιών μας».

Ο Αντιστράτηγος εα ΕΛΑΣ και Πρόεδρος του CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης, αποτέλεσε για μία ακόμα φορά τον βασικό εισηγητή.

Ο κος Σφακιανάκης έχοντας διαχειριστεί και διαλευκάνει χιλιάδες υποθέσεις που αφορούν στον κυβερνοέγκλημα ενημέρωσε με αξιοπιστία εκπαιδευτικούς και μαθητές, για ζητήματα ασφαλούς πλοήγησης και υπεύθυνης διαχείρισης του διαδικτύου, καθώς και για θέματα σωστής χρήσης της τεχνολογίας. Παράλληλα, προανήγγειλε νέες επιστημονικές μεθόδους καταπολέμησης του bullying και δήλωσε «Ευχαριστούμε θερμά την Διοίκηση της ΑΝΕΚ LINES που στηρίζει για μία ακόμα φορά την προσπάθειά μας και στέκεται στο πλευρό μας όχι μόνον σ’ αυτήν την ημερίδα, αλλά και στις άλλες που θα ακολουθήσουν” .

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η Κλινική Εγκληματολόγος και Διευθύντρια του CSI Institute, Kαλλιόπη Ιωάννου, η οποία ανέλυσε φαινόμενα όπως το cyberbullying, ο διαδικτυακός εθισμός και η εκδικητική πορνογραφία, τα οποία απασχολούν ιδιαίτερα την online κοινότητα το τελευταίο διάστημα.

Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES Γιώργος Κατσανεβάκης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στο σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της εταιρείας τόνισε ότι η ΑΝΕΚ θα στηρίζει ως αρωγός κάθε προσπάθεια, όπως οι ημερίδες για την ορθή χρήση του διαδικτύου, που διασφαλίζει το μέλλον των παιδιών μας.

Ακολούθησε η ομιλία του αθλητή υπεραποστάσεων, Μάριου Γιαννάκου, που κέρδισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κοινού. Επισημαίνουμε ότι κος Γιαννάκου, καπνιστής και υπέρβαρος (έως και πριν 5 χρόνια) έχει κατορθώσει αλλάζοντας τρόπο ζωής, να μετέχει στους δυσκολότερους παγκοσμίως αγώνες, όπως αυτός της Αρκτικής, όπου τερμάτισε με μόλις 14 άτομα, από 55 συμμετέχοντες, διανύοντας 150 χιλ. στους -30 βαθμούς Κελσίου, άυπνος.

2

 

 

 

 

 

 

Πριν την έναρξη της ημερίδος: ο Πρόεδρος του CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης (πρώτος από δεξιά) συζητάει για την ασφάλεια στο διαδίκτυο με τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Γιώργο Κατσανεβάκη (δεύτερο από δεξιά), τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη (δεύτερος από αριστερά) και τον Γ.Γραμματέα του Δήμου Χανίων Γιώργο Φραγκιαδάκη (πρώτο από αριστερά)

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ