Εφημερίδα Κοινωνική

Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμούς σε δημοσιογράφο, καφετέρια βουλευτή και πάρκινγκ πολυτελών σκαφών

Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμούς σε δημοσιογράφο, καφετέρια βουλευτή και πάρκινγκ πολυτελών σκαφών
18 Δεκεμβρίου 2019

Η αναρχική ομάδα «Ομάδες διασποράς της ανομίας» ανέλαβαν την ευθύνη για μια σειρά από εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Ειδικότερα, οι «Ομάδες διασποράς της ανομίας» με κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη για τις παρακάτω εμπρηστικές επιθέσεις :

- Στην μαρίνα του Αλίμου τοποθετώντας εμπρηστικούς μηχανισμούς σε πάρκινγκ πολυτελών σκαφών αναψυχής

- Σε όχημα εταιρίας σεκιούριτι στο Περιστέρι

- Στην καφετέρια – ζαχαροπλαστείο του διευθυντή του γραφείου τύπου της Ν.Δ Νίκου Ρωμανού

- Στο σπίτι του αστυνομικού συντάκτη του newsit Θεωδόση Πάνου

Πιο αναλυτικά, για την επίθεση στη μαρίνα Αλίμου σημειώνουν ότι «επιτεθήκαμε συμβολικά στην προνομιακή διασκέδαση της οικονομικής ελίτ. Κατά την επίθεση λήφθηκαν όλες οι προφυλάξεις ώστε να μην κινδυνέψει άνθρωπος.» Για το «χτύπημα» στην καφετέρια – ζαχαροπλαστείο του διευθυντή του γραφείου τύπου της Ν.Δ λένε πως «τα στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να ξέρουν ότι η κρατική βία που προκαλούν με τις πολιτικές τους θα επιστραφεί», ενώ απειλούν με επιθέσεις και άλλους δημοσιογράφους λέγοντας ότι «όσοι αποτελούν την φωνή της καταστολης και διαμορφώνουν την κρατική προπαγάνδα βρίσκονται εκτεθειμένοι και τα σπίτια τους είναι γνωστά.»

«Τα τελεσίγραφα επιστρέφονται»

Όπως αναφέρουν στο κείμενο που ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι ενέργειες αυτές ήταν «απάντηση» στο τελεσίγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για εκκένωση καταλήψεων. «Τα τελεσίγραφα επιστρέφονται» τονίζουν μεταξύ άλλων και προσθέτουν: «Γιορτάζουμε κι εμείς την επιστροφή στην κανονικότητα. Ζούμε πια σε μία κανονική χώρα και πλέον τοποθετούμε τους μηχανισμούς μας κανονικά. Ευχαριστούμε θερμά τον υπουργό προπο Μ.Χ. για τη συνεισφορά του στη διεύρυνση του αγώνα μας. Η αλήθεια είναι ότι οι δηλώσεις του είναι πιο εμπρηστικές από τις φωτιές μας».

«Τα τελεσίγραφα τους είναι η άλλη όψη της κρατικής τρομοκρατίας. Είναι τα γκλομπ που σπάνε κεφάλια περαστικών στα Εξάρχεια, είναι οι εικόνες των προσφύγων να μπαίνουν περικυκλωμένοι από μπάτσους μέσα στα λεωφορεία με προορισμό την κόλαση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, είναι τα σεξιστικά σχόλια και οι απειλές σεξουαλικής βίας σε όποιον δεν είναι αρεστός στους ΜΑΤατζίδες, είναι οι δεκάδες εισβολές σε καταλήψεις και δομές αγώνα, είναι η στρατιωτική κατοχή μιας ολόκληρης γειτονιάς από την πλέμπα των αστυνομικών- κανίβαλων, είναι οι παρακολουθήσεις αγωνιστών με κοριούς και κρυφές κάμερες, είναι οι απαγωγές συντρόφων και συντροφισσών κάτω από τα σπίτια τους, είναι η αντιτρομοκρατική εκστρατεία του κράτους ως απαραίτητο συστατικό στην εφαρμογή του δόγματος νόμος και τάξη.

Αυτά και πολλά ακόμα αποτελούν μερικά κομμάτια που αποτυπώνουν μια κεντρική πολιτική στρατηγική του κράτους. Να διεξάγει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στο αναρχικό κίνημα με στόχο την εξόντωση του πριν εκφραστεί η κοινωνική δυσαρέσκιά στον δρόμο», επισημαίνουν ακόμα.

Στην προκήρυξη αναφέρουν επίσης ότι «στις γειτονίες όπου ζούμε και αγωνιζόμαστε, είτε αυτές λέγονται Εξάρχεια είτε όχι. Τα τελεσίγραφα του κράτους μας βρίσκουν σε αμφιθέατρα και καταλήψεις, σε διαδηλώσεις και συνωμοτικά ραντεβού. Τα τελεσίγραφα τους μιλάνε την γλώσσα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, της αστυνομικής καταστολής, της οργανωμένης και συντονισμένης κρατικής προπαγάνδας μέσω των Μ.Μ.Ε, της κανονικότητας τους που είναι γεμάτη με δόσεις βίας για όποιον δεν χωράει σε αυτήν.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ