Εφημερίδα Κοινωνική

Αναδρομικά: Στις 10 Ιανουαρίου η μεγάλη «μάχη» στο ΣτΕ – Η συζήτηση θα γίνει με τον θεσμό της “πρότυπης“ δίκης

 Breaking News

Αναδρομικά: Στις 10 Ιανουαρίου η μεγάλη «μάχη» στο ΣτΕ – Η συζήτηση θα γίνει με τον θεσμό της “πρότυπης“ δίκης
10 Δεκεμβρίου 2019

Το δικαίωμα στην προστασία της περιουσίας όπως αυτό ορίζεται στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και μια σειρά από συνταγματικές διατάξεις, όπως η αρχή της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη, αποτελούν τη βάση στη δικαστική μάχη που θα δοθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 10 Ιανουαρίου 2020.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η αγωγή που προκάλεσε τον νέο δικαστικό γύρο με φόντο τις διεκδικήσεις των αναδρομικών, αφορά σε 46 συνταξιούχους του ΟΤΕ, οι οποίοι προσέφυγαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Ενδεικτικό της βαρύτητας που έχει η αναμενόμενη συζήτηση αποτελεί το γεγονός ότι μόνο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών εκκρεμούν περισσότερες από 6.000 –στην πλειονότητα τους –ομαδικές αγωγές.

Η συζήτηση θα γίνει με τον θεσμό της “πρότυπης“ δίκης, γεγονός που σημαίνει πως μέχρι την έκδοση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου “παγώνουν“ όλες οι εκκρεμείς δίκες, για την αποφυγή ενδεχομένων αντιφατικών αποφάσεων. Υπό αυτά τα δεδομένα η απόφαση του ΣτΕ έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία καθώς θα ξεκαθαρίσει πλήρως το σκηνικό γύρω από το κομμάτι των αναδρομικών διεκδικήσεων για χιλιάδες συνταξιούχους.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ