Εφημερίδα Κοινωνική

Της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ το «ανάγνωσμα»…

Της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ το «ανάγνωσμα»…
01 Νοεμβρίου 2019

Μαζεύουν τα αδέσποτα στο Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού

Την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία με την επωνυμία Τσουνάκης Γεράσιμος, αντί του ποσού 1.302,00 € (συμπερ. του Φ.Π.Α.), για υπηρεσίες περισυλλογής και μεταφοράς των αδέσποτων ζώων στο Δήμο, υπέγραψε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Συντονιστικό Τοπικό Όργανο στη Νίκαια

Το δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη ορίζει ως εκπροσώπους στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο για τα έτη 2019 - 2021 τους Δημοτικούς ΣυμβούλουςΑραβαντινού – Τσιμπλάκη Μαρία και Αγγελινιάδη Ιωάννη ενώ πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Ιωακειμίδης Γεώργιος. Γραμματέας του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου θα ορισθεί με απόφαση Δημάρχου.

Το Πέραμα στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»

Στο Πρόγραμμα: «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», στον άξονα προτεραιότητας: «Ανέγερση ή/και αποκατάσταση Δημοτικών Κτιρίων», θα εντάξει ο Δήμος Περάματος 2 κτίρια που βρίσκονται στην έκταση που έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Γεωργίας στο Νέο Ικόνιο, για την επανάχρησήτους, σύμφωνα με τους σκοπούς και τις προϋποθέσεις της Πρόσκλησης. Το επιπλέον κόστος που θα προκύψει για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των δύο κτιρίων θα καλυφθεί από ίδιους πόρους.

Παράταση στην «Εργοροή»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη εγκρίνει την 1η Παράταση Εργασιών κατά 6 μήνες, του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ»στη Δημοτική Ενότητα Νίκαιας, αναδόχου εταιρείας «ΕΡΓΟΡΟΗ ΑΤΕ», με νέα καταληκτική ημερομηνία εργασιών την 20/04/2020.

Ψηφιακή δωρεά!

Mε την 1136/14.10.2019 απόφαση του Υπουργού Επικρατείας, γίνεται αποδεκτή η Πρόταση Δωρεάς, της Συμβολαιογράφου Αθηνών Μαυρέττας θυγ. Φωτίου Πολίτη, του Κόμματος «Νέα Δημοκρατία» προς το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όλων των δικαιωμάτων του ανωτέρω Κόμματος που απορρέουν από το πρόγραμμα Η/Υ, ήτοι το Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης και Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου (Λογισμικό), το οποίο ανήκει στο Κόμμα «Νέα Δημοκρατία» συνολικής αξίας τριάντα οκτώ χιλιάδων ευρώ (38.000,00 €), για την κάλυψη αναγκών του Υπουρείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εθελοντές σχολικοί ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ

Το ποσό των 6.512,00 € για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης για Αμοιβή εθελοντών σχολικών τροχονόμων για το διάστημα Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2019 θα δώσει ο Δήμος Σαλαμίνας.

Συνεχίζονται τα έργα στα Λιπάσματα

Πλάκες μαρμάρου σαγρέ, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, στην περιοχή Λιπασμάτων και στο τμήμα μεταξύ ΚΡΑΚΑΡΗ & ΣΙΛΟ, όπου υπάρχει ένα τμήμα του παραχωρηθέντος χώρου και αφορά έκταση περίπου 5 στρεμμάτων στην επέκταση του βορρά του παραλιακού μετώπου, ώστε να καταστεί ο χώρος λειτουργικότερος και ασφαλέστερος προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών αφού η περιοχή αυτή αποτελεί χωροταξικά ένα υπερτοπικό σημαντικότατο πόλο ανάπτυξης και έλξης των πολιτών, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος κοινωφελούς εργασίας με τίτλο: «Προμήθειες δομικών υλικών, αστικού εξοπλισμού και δενδροφύτευσης για τη διαμόρφωση τμήματος περιοχής Λιπασμάτων μεταξύ «Κράκαρη και Σιλό» στο πλαίσιο κοινωφελούς εργασίας», αξίας 16.000,00 € χωρίς Φ.Π.Α 24%, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης θα αγοράσει ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Ειδική επιχορήγηση στο Ειδικό Σχολείο Περάματος

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Περάματος ενέκρινε την οικονομική επιχορήγηση 300 ευρώ στο Ειδικό σχολείο,σε μόνιμη βάση από την επιχορήγηση των ΚΑΠ για λειτουργικά έξοδα των σχολείων και μετά να γίνεται η κατανομή με τα αντίστοιχα ποσοστά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αντίστοιχα.

Πυροσβεστήρες ΠΑΝΤΟΥ

Την αναγόμωση και συντήρηση πυροσβεστήρων για όλους τους χώρους και τα κτίρια του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, αναλαμβάνει η ΜΑΛΑΜΗ Δ. ΣΟΦΙΑ- ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ έναντι του ποσού των 7.383,80 ευρώ.

Τσάντες για όλους

Ο Δήμος Ιλίου αναθέτει την εκτέλεση της προμήθειας σάκων big bags στην επιχείρηση με την επωνυμία ΠΑΝ-ΒΑΛ-ΠΛΑΣΤ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΛΑΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. που εδρεύει στις Αχαρνές, αντί του συνολικού ποσού των 7.998,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

150€ για μια φωτογραφία

Την απευθείας ανάθεση για παροχή φωτογραφικής κάλυψης της εκδήλωσης ορκωμοσίας και υποδοχής 396 διοριστέων υπαλλήλων (επιτυχόντες υποψήφιοι κατόπιν προκηρύξεων ΑΣΕΠ), από τον Δήμαρχο Αθηναίων την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 στον εκθεσιακό χώρο του Σεράφειου Κέντρου Αθλητισμού Πολιτισμού και Καινοτομίας υπέγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός είναι ύψους εκατόν πενήντα ευρώ (150,00€), μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ είναι ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και οιδημοτικοί σύμβουλοι: 1. Αβραμίδης Παναγιώτης, 2. Αλιγιζάκη Ασπασία, 3. Καρύδης Δημήτριος, 4. Ρέππας Παναγιώτης, 5. Μπουρδάκου Κυριακή, 6. Καλαγιά-Καραμαλάκου Πασχαλίνα, 7. Μανωλάκος Κυριάκος, 8. Γκερλές Δημήτριος, 9. Αναστασάκος Παναγιώτης, 10. Κοτέας Αλέξανδρος.

Καρτούλες

Με απόφασή του το Υπ. Εργασίας, αναθέτει απευθείας στην εταιρεία ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ που εδρεύει στην οδό Ζήνωνος 30, Αθήνα, την προμήθεια χιλίων (1.000) επαγγελματικών καρτών για το γραφείο του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την υποβληθείσα προσφορά της. Το συνολικό τίμημα της παραπάνω προμήθειας ανέρχεται σε τριάντα ευρώ (30,00€) άνευ ΦΠΑ 24% και τριάντα επτά ευρώ και είκοσι λεπτά (37,20€) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Πολλά τα λεφτά για τα αναπτυξιακά προγράμματα

Ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε την έγκριση της δαπάνης και την διάθεση, καθώς και την δέσμευση πίστωσης ποσού 669.600,00 € για την «Προγραμματική Σύμβαση για την εφαρμογή, υλοποίηση και παρακολούθηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων του Δήμου Αθηναίων», για την αντιμετώπιση της δαπάνης υλοποίησης της Πρ/κής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Αθηναίων & Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε. μέχρι το 2021.

Εισφορά υπέρ του Πάρκου Τρίτση

1.178,07€ δίνει ο Δήμος Ηλιούπολης ως εισφορά υπέρ Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου «Α.Τρίτσης.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ