Εφημερίδα Κοινωνική

Της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ το «ανάγνωσμα»…

Της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ το «ανάγνωσμα»…
06 Νοεμβρίου 2019

Εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου πρώην «MED» επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου

Στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00μ., στο Κεντρικό Κατάστημα του Δήμου (Ι.Δραγάτση 12, Πλ. Κοραή, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, 7ος όροφος) ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών Μισθώσεων-Εκμισθώσεων θα διεξαχθεί Δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (καταστήματος Εμ4) που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου αριθμ. 41, στο Ισόγειο της Ιωνιδείου Σχολής, συνολικής επιφανείας: α) ισόγειου χώρου κύριας χρήσης 69,01 τ.μ. και β) παταριού 30,25 τ.μ.

Προσφυγικό: Σύσταση ομάδων εργασίας για επιδόσεις αδειών διαμονής και ταξιδιωτικών εγγράφων

Σε σύσταση και συγκρότηση ομάδας εργασίας με αντικείμενο: «Επιδόσεις αδειών διαμονής & ταξιδιωτικών εγγράφων», προχωρούν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η λειτουργία της ομάδας εργασίας ολοκληρώνεται με την περάτωση του έργου που έχει αναλάβει και ορίζεται από τις μέχρι 31-12- 2019. Το έργο που καλείται να διεκπεραιώσει η ομάδα εργασίας καθώς και τα αναλυτικά καθήκοντα των υπαλλήλων είναι η επίδοση 300 (τριακοσίων) Αδειών Διαμονής/tdv & ανάρτηση των σχετικών εγγράφων, μηνιαίως.

Καμπάνες

Η Περιφέρεια Αττικής και τα αρμόδια όργανά της προχώρησαν σε επιβολή προστίμου στην εταιρεία με την επωνυμία, “ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ”, κάτοχο της εγκατάστασης περάτωσης έψησης προϊόντων αρτοποιίας εντός του καταστήματος υπεραγοράς τροφίμων, επί της οδού Αθηνάς 60, στον Δήμο Καλλιθέας ζητώντας εντός 3 μηνών να προχωρήσει σε ανάρτηση των δικαιολογητικών λειτουργίας της.

Μηχανήματα από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Το ΥΠΕΣ έδωσε εντολή μεταφοράς πιστώσεων για τη χρηματοδότηση έργου του Δήμου Μεταμόρφωσης (Ν. Αττικής) του Προγράμματος  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με τίτλο: «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού». Πρόκειται για προμήθεια ενός καινούργιου αυτοκινούμενου αναρροφητικού σαρώθρου αξίας πάνω από 120.000 ευρώ.

Εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια

Χρημτοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και αφορούν προσκλήσεις για «Έργα αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας σε Δημόσια κτίρια». Στο επίκεντρο τίθεται η ενεργειακή απόδοσης η έξυπνη διαχείριση ενέργειας και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις δημόσιες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων κτιρίων.

Χρήματα τις λειτουργικές δαπάνες σχολείων

Σε λήψη απόφασης για την Γ΄ κατανομή λειτουργικών δαπανών σχολείων, έτους 2019, ποσού 119.670,22€ στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησε ο Δήμος Κορυδαλλού. Αναλυτικά η κατανομή έχει αναρτηθεί σε έγγραφο στη Διαύγεια.

Αναβάθμιση και πιστοποίηση παιδικών χαρών

Προσφάτως, (και με συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής) συγκροτήθηκε Κοινή Επιτροπή Παρακολούθηση για την Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Ανακατασκευή παιδικών χαρών με στόχο την ποιοτική τους αναβάθμιση και την πιστοποίησή τους για τη νόμιμη λειτουργία τους» στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού. Τα ονόματα της επιτροπής και οι αρμοδιότητές τους έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Δημοτική Επιτροπή- Διαβούλευσης στον Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά προκειμένου να συγκροτήσει την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (σε εφαρμογή του άρθρου 78 του Ν. 4555/2018) προχώρησε στην με αρ. πρωτ. 57509/23-9-2019 πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους Δημότες του Δήμου Πειραιά που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Η εν λόγω πρόσκληση αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά την 23 Σεπτεμβρίου 2019 με χρονική διάρκεια έως την 22 Οκτωβρίου 2019.

Η επιτροπή αποτελείται από 28 φορείς και 9 δημότες. Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ορίζεται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αβραμίδης.

Ολοκληρώθηκε μελέτη δικτύου ομβρίων στη Νίκαια

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής προσφάτως ενέκριναν την επιστροφή Εγγυητικής Επιστολής ποσού 1.679,43 ευρώ, με αφορμή την καλή εκτέλεσης της σύμβασης εκπόνησης της συνολικής μελέτης με τίτλο: «Μελέτη δικτύου ομβρίων στη Δ.Ε. Νίκαιας περιοχή μεταξύ Λεωφόρων Γρηγόρη Λαμπράκη και Πέτρου Ράλλη», η οποία κατετέθη από το νόμιμο εκπρόσωπο της ανάδοχης ένωσης οικονομικών φορέων «ΥΔΡΟΤΕΚ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Α.Ε. –ΔΙΑΚΟΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Όταν γίνονται καλά τα έργα…

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε τη μείωση των εγγυήσεων ανάληψης κρατήσεων του έργου: «Εργασίες συντήρησης οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (2017)», κατά ποσοστό 5% επί της αξίας των εργασιών. Με την 18-10-2019 αίτησή του ο ανάδοχος υπέβαλλε σχετική αίτηση, αφού ολοκλήρωσε τις διαδικασίες.

Χαμός για μια μανιάτικη παραλία

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γυθείου επέβαλε ομόφωνα ποινές είκοσι ενός μηνών, στον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Π. Ανδρεάκο, στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Γ. Λυροφώνη και στον εργολάβο κ. Μ. Καρυδόγιαννη για την αλλοίωση της παραλίας Σολοτερίου. Το notospress.gr που ανέδειξε το θέμα, επικοινώνησε με όλες τις πλευρές της δικαστικής διαμάχης. Από την πλευρά των πολιτών, δηλώσεις έκανε η γνωστή από τη θητεία της στα αυτοδιοικητικά του Πειραιά, πρώην δημοτική σύμβουλος Ελένη Κούβαρη, η έδωσε πολλά στοιχεία στη δημοσιότητα για το τι ακριβώς έχει συμβεί σε αυτή τη μανιάτικη παραλία. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, κατά την απολογία του ο Δήμαρχος κ. Ανδρεάκος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις εργασίες.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ