Εφημερίδα Κοινωνική

Πλακιωτάκης: Τι είπε για την απαγωγή του Έλληνα ναυτικού και τις μεταναστευτικές ροές στον Πειραιά

Πλακιωτάκης: Τι είπε για την απαγωγή του Έλληνα ναυτικού και τις μεταναστευτικές ροές στον Πειραιά
08 Νοεμβρίου 2019

«Από την πρώτη στιγμή έχω δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι σε επιφυλακή», δήλωσε στον ΑΝΤ1 σχετικά με την απαγωγή του Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο ο υπουργός Ναυτιλίας. Όπως είπε, «είμαστε σε κρίσιμο σημείο αυτήν τη στιγμή και δε θα ήθελα να πω παραπάνω», έκανε ωστόσο γνωστό ότι, για την υπόθεση «έχει οριστεί συγκεκριμένη ομάδα διαπραγματευτών». Στο τρίπτυχο της «αποσυμφόρησης των νησιών, της φύλαξης των συνόρων και των επιστροφών μεταναστών» στηρίζεται η λύση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» χαρακτήρισε το πρόβλημα «εθνικό ζήτημα».

«Οι ροές συνεχίζονται, όμως αυτό δεν εξαρτάται από την πατρίδα μας, αλλά και από την Τουρκία», σημείωσε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι, «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υλοποιήσει την πολιτική της». «Δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη το push back», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, σημειώνοντας σχετικά με τον ρόλο του Λιμενικού ότι, «προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας λειτουργώντας αποτρεπτικά». «Από την ώρα που εντοπίσουμε βάρκα με μετανάστες, αμέσως ενημερώνουμε την τουρκική ακτοφυλακή, η οποία ανταποκρίνεται σε ποσοστό 60%», εξήγησε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, λέγοντας πως «εκείνοι που δεν ανταποκρίνονται είναι η στρατοχωροφυλακή». «Υπάρχουν και λειτουργούν και τα μέσα της Frontex, όμως χρειάζεται να λειτουργήσουν οι εταίροι μας και κυρίως η Τουρκία, για το προσφυγικό και να μην χρησιμοποιεί τον ανθρώπινο παράγοντα για τις πολιτικές της επιδιώξεις», επεσήμανε ο Υπουργός. «Το Λιμενικό έχει αυξήσει τις περιπολίες του», υπογράμμισε και ερωτηθείς για το δυστύχημα στην Κω, τόνισε ότι «θα διερευνηθούν οι συνθήκες για το δυστύχημα».

«Θα συνεχίσουμε ακόμα με πιο ταχείς ρυθμούς να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι, «θα πρέπει να αυξηθούν τα μέσα για το Λιμενικό».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ