Εφημερίδα Κοινωνική

Όσα μάθαμε στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά

Όσα μάθαμε στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά
01 Νοεμβρίου 2019

 

*Του Κώστα Παναγιωτάκη

 

Δουλειά και… εμπόδια

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, Κωνσταντίνος Γαλάνης, τόνισε ότι οι υπάλληλοι της καθαριότητας έδειξαν ότι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες, αφού την Παρασκευή που έληξε η απεργία αν και το προσωπικό της υπηρεσίας είναι μειωμένο, μάζεψαν 600 τόνους σκουπιδιών. Το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα, ανήμερα της εθνικής εορτής, όπως είπε, δεν μαζεύτηκαν οι ίδιες ποσότητες όχι επειδή δεν ήθελαν οι εργαζόμενοι αλλά επειδή υπολειτουργούσε ο ΣΜΑ και δεν υπήρχε χώρος για την απόθεση των απορριμμάτων.

Θα «ισιώσουν» την Τσαμαδού

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ είχε παρουσιάσει πριν μερικές μέρες το πρόβλημα που έχει ανακύψει στην Τσαμαδού με την υποχώρηση του οδοστρώματος, στο σημείο που περνούν πολλά λεωφορεία. Η δημοτική Αρχή, ενημερώθηκε για την επικινδυνότητα αυτής της κατάστασης και ήδη όπως μάθαμε έχει απευθυνθεί σε εργολάβο για να λύσει το θέμα. Επειδή όμως ο «ανάδοχος» θα μπει σε περίπου 10 ημέρες στο σημείο, θα γίνουν άμεσες παρεμβάσεις (εργασίες – «μπαλώματα»), από τη Δ/νση οδοποιίας.

Τάκης Αβραμίδης τα «λέει»…

Δεν «χαρίζει» από την έδρα του προεδρείου ο Τάκης Αβραμίδης! Πέραν του ρολογιού αντίστροφης μέτρησης που βάζει χρονικά όρια στις ομιλίες, για να μην ξεφεύγουν οι συζητήσεις των θεμάτων, δεν διστάζει να εκφέρει και γνώμη στη ροή της συζήτησης, αν κάτι δεν λέγεται «όπως πρέπει…». Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα: Το άρθρο 179 του ν/σ του υπ. Ανάπτυξης που ξεσήκωσε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, κατά την ψήφιση έγινε 178… Τυπικό «ζήτημα» θα πείτε αλλά… ο Τάκης Αβραμίδης επέμεινε για την «ορθότητα του λόγου» στο δ.σ. να λέγεται 178. Το καλύτερο ήταν άλλο… Αφού άκουσε με περίσσια υπομονή την τοποθέτηση του Βασίλη Γκιτάκου, αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο τέλος δεν κρατήθηκε και του ζήτησε να βάλει «χρώμα» στις καταγγελίες του, για να καταγραφούν οι ευθύνες… Ραγκούση. Ο κ. Αβραμίδης εξέφρασε επίσης και την απορία γιατί οι εργαζόμενοι αφήνουν τις πόλεις να πνιγούν στα σκουπίδια για υποτιθέμενες αλλαγές στο εργασιακό τους μέλλον και δεν δίνουν… δεκάρα για τη… «ληστεία» που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στους ΚΑΠ, που έθεσε σε κίνδυνο την ίδια τη μισθοδοσία τους!

Τι ξέρει ο Τζεφεράκος;

Ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ζήτησε επίμονα από τους συνδικαλιστές της καθαριότητας να προσκομίσουν στοιχεία που να δείχνουν πόσοι από τους εργαζόμενους είχαν δηλώσει ασθένεια κατά τις ημέρες της απεργίας και αν είναι διαφοροποιημένα προς τα πάνω τα ποσοστά αναρρωτικών αδειών που δόθηκαν τις μέρες αυτές. Όπως είπε, υπάρχει λόγος που ζητάει αυτά τα στοιχεία, καθώς κάτι περίεργο έφτασε στα αυτιά του…

Ερωτήματα Καλογερόγιαννη

Ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας Τ. Καλογερόγιαννης, δεν μπορούσε φυσικά… να μην πάρει θέση για τις τελευταίες εξελίξεις με τις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στο Δήμο, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη στελέχωση και την ποιότητα των ανταποδοτικών υπηρεσιών. Ερώτηση «καρφί»: Ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας όσων προσλήφθηκαν; (απάντηση: άνω των 40 ετών)! Πόσο αποδοτικοί μπορεί να είναι; (απάντηση: «καμία»). Σε κάθε περίπτωση, όπως πρόσθεσε ο κ. Καλογερόγιαννης οι άνθρωποι αυτοί, με τέτοια δεδομένα, πολλές φορές «υπερβάλλουν εαυτόν» για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πόλης ενώ πολλοί από αυτούς είναι και ΑμΕΑ.

«Κατσαβιδάκηδες» στο Θεμιστόκλειο

Σε λίγες ημέρες παραδίδεται το ανανεωμένο Θεμιστόκλειο στον κόσμο. Οι εργασίες μπορεί να καθυστέρησαν αλλά εκτίμηση της δημοτικής Αρχής, είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει την υπομονή που έκαναν όλοι. Εκεί όμως παρατηρείται, αυτές τις μέρες, κάτι ανησυχητικό… Διαπιστώθηκαν βανδαλισμοί σε καινούρια παγκάκια και καθίσματα που μάλιστα έγιναν με κατσαβίδι! Σημειώστε ότι το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμα! Ενώ αν μιλάμε για φύλαξη, να γνωρίζετε ότι ο Δ.Πειραιά διαθέτει μόνο 22 φύλακες για όλη την πόλη…

Quiz

Αν γινόταν δημοψήφισμα στον Πειραιά (όπως ζητήθηκε από κάποιους στο δημοτικό συμβούλιο) και ρωτούσαν τον κόσμο «α) πόσο ικανοποιημένοι είστε από την Καθαριότητα στην πόλη και β) «πρέπει ή όχι να ιδιωτικοποιηθεί», τι αποτέλεσμα θα έβγαζε;

Πλατεία Καρπάθου: Νέες απαντήσεις στο δημοτικό συμβούλιο

Επιτροπή Κατοίκων και Καταστηματαρχών που αντιδρά στο να φτιαχτεί γήπεδο 5Χ5 στην πλατεία Καρπάθου, στην Καλλίπολη, ενόψει της σχεδιαζόμενης ανάπλασης τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα μίλησαν οι: Γιάννης Μαστρονικόλας, Μαρία Μαχαίρα και Πάνος Μαρούκλας, ζητώντας να μη συρρικνωθεί με ένα γήπεδο 5Χ5 η πλατεία, αλλά αντιθέτως, να μεγαλώσει η παιδική χαρά. Οι ομιλητές στάθηκαν κυρίως στο γεγονός ότι δεν προηγήθηκε διαβούλευση με φορείς της περιοχής. Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ξεκαθάρισε το εξής: «Δεσμεύομαι με όσα έχω πει. Σεβόμαστε τις απόψεις και θα κριθούμε από το αποτέλεσμα. Υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις και το θέμα έχει συζητηθεί και ψηφιστεί ομόφωνα, τόσο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, όσο και σε επίπεδο κοινότητας. Δέχτηκα και την επιτροπή στο γραφείο μου και συζητήσαμε. Οι καταγγελίες περί διαβούλευσης, για μένα, είναι προσχηματικές. Η κεντρική ιδέα μας για το 5Χ5 δεν θα αλλάξει. Μπορούμε ωστόσο να ξαναδούμε την κατανομή του χώρου στο προσχέδιο, για μεγαλύτερη παιδική χαρά». Επιπλέον ο κ. Μώραλης απέρριψε την πρόταση για δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής αντί 5Χ5, λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο με βάση και τα επιχειρήματα της των κατοίκων, καθώς απαιτεί περισσότερο χώρο.

 

Δείτε ακόμη:

«Στρίμωγμα» Μώραλη στον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ: Γιατί δεν δουλέψατε τη Δευτέρα 21/10;

ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ: Τροπολογία… τραπεζοκαθισμάτων

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ