Εφημερίδα Κοινωνική

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ «ξεσήκωσε» όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας με το συνταρακτικό ρεπορτάζ της

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ «ξεσήκωσε» όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας με το συνταρακτικό ρεπορτάζ της
07 Νοεμβρίου 2019

Συγκλόνισε το πανελλήνιο το περιστατικό που αποκάλυψε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΠΡΩΤΗ η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» με το κοριτσάκι στα Καμίνια που μαχαίρωσε τη μητέρα του. Μια πραγματικά τραγική υπόθεση, που έρχεται να αναδείξει ένα κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα, που άπτεται παιδοψυχολογικής ανάλυσης. Το έγκυρο ρεπορτάζ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ «ξεσήκωσε» όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας.

Για δυο τουλάχιστον μέρες, η εφημερίδα μας δέχτηκε «μπαράζ» τηλεφωνημάτων από κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, από αστυνομικούς συντάκτες, που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες, δίνοντας μας δημοσιογραφικά «παράσημα». Με αφορμή λοιπόν όλο αυτό το «ντόρο» που προκάλεσε η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, θέλουμε να σταθούμε σε κάποια σημεία.

Α) Το ότι ένα θέμα ξεκίνησε και έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις από μια εφημερίδα όπως η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα sites, αναδεικνύει τη δύναμη του Τοπικού Τύπου και επαναπροσδιορίζει το ρόλο της «είδησης», που όταν ξεφεύγει από τα «στενά πολιτικά και οικονομικά πλαίσια» », όχι μόνο γίνεται πιο ενδιαφέρουσα αλλά δημιουργεί τάσεις για ευρύτερο κοινωνικό προβληματισμό (π.χ. χρήση tablet από παιδιά κτλ).

Β) Έχοντας συναίσθηση του δημοσιογραφικού μας ρόλου και των κανόνων δεοντολογίας χειριστήκαμε το θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία, καθώς αφορά ένα ανήλικο παιδί και μια οικογένεια που την επόμενη ημέρα θα είχε να αντιμετωπίσει τα «βλέμματα » μιας ολόκληρης κοινωνίας. Αν και μας ζητήθηκε επίμονα, δεν δώσαμε κανένα στοιχείο, κανένα όνομα, καμία διεύθυνση, ούτε βγήκαμε στα κανάλια για να διαφημιστούμε.

Γ) Το αν η πρωτόγνωρη συμπεριφορά αυτού του παιδιού προέκυψε από τον εθισμό σε κάποιο βίαιο videogame (που σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, έπαιζε εκείνη την τραγική νύχτα) είναι ζήτημα παιδοψυχολόγων και όχι αστυνομικών ή δημοσιογράφων.

Και για να ενισχύσουμε το επιχείρημά μας (περί κοινωνικού προβληματισμού), κλείνουμε δίνοντας μια «παράφραση» και «ευρύτερη ερμηνεία» όσων είπε η ίδια η μητέρα στους δημοσιογράφους, μέσα από το νοσοκομείο, μετά από όλα αυτά: «Και εγώ θα γίνω καλά, και ΟΛΟΙ ΜΑΣ (μετά από αυτό το περιστατικό), θα γίνουμε ΠΙΟ ΚΑΛΑ»…

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ