Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ «ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ»: Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ κατέγραψε όσα έγιναν και όσα θα γίνουν -Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Γρηγόρη Καψοκόλη (φωτο)

 Breaking News

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ «ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ»: Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ κατέγραψε όσα έγιναν και όσα θα γίνουν -Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Γρηγόρη Καψοκόλη (φωτο)
13 Νοεμβρίου 2019

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ τις προηγούμενες ημέρες, επισκέφθηκε το ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ «ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ». Πρόκειται για ένα ιστορικό νεκροταφείο, στο οποίο καταγράφονται μέσω των περίτεχνων μνημάτων – μνημείων, οι άνθρωποι και τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορική πορεία της πόλης του Πειραιά. Η μέριμνα και η φροντίδα του, λοιπόν, έχουν ιδιαίτερη σημασία. Τα τελευταία χρόνια, οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες. Ωστόσο, με χαρά λάβαμε πληροφορίες και φωτογραφίες από αναγνώστριά μας για εργασίες καλλωπισμού, που είναι σε εξέλιξη.

Επισκεφθήκαμε λοιπόν το χώρο για να διαπιστώσουμε με τα «μάτια» μας τι συμβαίνει. Εκεί είδαμε τον αντιδήμαρχο Πειραιά, Γρηγόρη Καψοκόλη επί τω έργω! Ο ίδιος έχει και την ευθύνη για το κοιμητήριο της «ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ». Όπως μάθαμε, ο Γρηγόρης Καψοκόλης, «δυναμικά» με τη βοήθεια του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Παναγιώτη Ρέππα και εργαζόμενους του Δήμου, έχουν αναλάβει δράσεις καλλωπισμού του χώρου, κατ’ επιθυμία βεβαίως του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και σε συνεργασία και με την υπηρεσία Πρασίνου. Ζητήσαμε λοιπόν από τον κ. Καψοκόλη να μας περιγράψει τις ενέργειες που γίνονται αλλά και όσα θα ακολουθήσουν.

Ο ίδιος ξεκίνησε μιλώντας μας, για όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα:

«Ολοκληρώσαμε την επισκευή της σκέπης του νεκροτομείου και της εισόδου του Κοιμητηρίου, κάτι που ήταν αναγκαίο. Στη συνέχεια μπήκαμε για επισκευές στους χώρους των θαλάμων διατήρησης νεκρών, ενώ παράλληλα βάψαμε και την εξωτερική μάνδρα. Σημαντικό είναι ότι συγκεντρώσαμε και απομακρύναμε τα μπάζα από τους χώρους του Κοιμητηρίου για να βελτιώσουμε την εικόνα του».

Και ο κ. Καψοκόλης, συνέχισε περιγράφοντάς μας όσα θα ακολουθήσουν: «Είναι σημαντικό να κάνουμε την αποκατάσταση των ονομάτων στο μνημείο πεσόντων κατά τον βομβαρδισμό της Κατοχής 11/1/1944. Θέλουμε επίσης, να προχωρήσουμε για ασφαλτόστρωση του εξωτερικού χώρου του Κοιμητηρίου και στη διαγράμμιση του πάρκινγκ. Εννοείται ότι θα συνεχίσουμε τα κλαδέματα σε όλους τους χώρους».

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ περιηγήθηκε στο Κοιμητήριο της «Ανάστασης» και κατέγραψε σε εικόνες όσα μας είπε ο κ.Καψοκόλης, διαπιστώνοντας ότι εκεί, όντως, γίνεται σημαντικό έργο!

kentriki 4 kentriki2 ketriki3

Σχέδιο 1 (Page 12)


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ