Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κορυδαλλού: Μέλημά μας είναι να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες

 Breaking News

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κορυδαλλού: Μέλημά μας είναι να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες
20 Νοεμβρίου 2019

Ομολογουμένως, το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι αυτό που ταλανίζει την Τοπική  Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κορυδαλλού, κ. Απόστολο Μανούσο, για να μας μιλήσει για το νευραλγικό πόστο που ανέλαβε και για το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της καθαριότητας.

-Σχεδόν 3 μήνες στο τιμόνι του τομέα της Καθαριότητας… Σε τι κατάσταση βρήκατε την υπηρεσία όταν αναλάβατε;

Πάντα ο τομέας της καθαριότητας αποτελεί ένα δύσκολο κομμάτι της καθημερινότητας από τον οποίο οι δημότες έχουν υψηλές απαιτήσεις. Η υπηρεσία αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Αυτά είναι κυρίως η υποστελέχωσή της και ο πεαλαιωμένος στόλος οχημάτων. Απαρχαιωμένος στόλος σημαίνει ότι το πιο πρόσφατο απορριμματοφόρο είναι 13 ετών. Οι δαπάνες για ανταλλακτικά/επισκευές υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ/έτος. Αυτά δουλεύοντας σωρευτικά κάνουν δύσκολο το έργο μας στη μάχη της καθημερινότητας έτσι ώστε να προσφέρουμε μια ποιοτική υπηρεσία.

-Ποιο το σχέδιό σας για την ενίσχυση της υπηρεσίας;

Πρωταρχικός σκοπός μας, σαν νέα δημοτική αρχή είναι να επιλύσουμε το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα που προανέφερα. Είναι επιτακτική η ανάγκη για εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας μας. Για το σκοπό αυτό θα κινηθούμε εντατικά αναζητώντας πηγές χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα που είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Πιο συγκεκριμένα ήδη προετοιμαζόμαστε για ένα πρόγραμμα διαχείρισης βιοαποβλήτων του ΥΜΕΠΕΡΑΑ με το οποίο σιγά σιγά θα πετύχουμε την καθιέρωση και του καφέ κάδου στην πόλη μας. Επιπροσθέτως, κάνουμε ένα σχεδιασμό για την προμήθεια απορριμματοφόρων με ιδία κεφάλαια ώστε να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που θα ενταθούν με την έλευση του Μετρό στο κέντρο της πόλης μας.

-Πόσο «καλά τα πάει» ο Κορυδαλλός με την ανακύκλωση; Ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση;

Στο κομμάτι τον μπλε κάδων ο Κορυδαλλός τα πηγαίνει αρκετά καλά. Τα στατιστικά στοιχεία που λαμβάνουμε είναι ενθαρρυντικά, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Σκοπός μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους νέους δημότες μέσω δράσεων στα σχολεία. Επίσης, πρόθεσή μας είναι να ξεκινήσουμε στην πόλη μας νέα ρεύματα ανακύκλωσης όπως ηλεκτρικών συσκευών, ελαστικών κ.α. και με τον τρόπο αυτό θα προσπαθήσουμε η Ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής των δημοτών μας και ιδιαιτέρως των επόμενων γενεών.

-Με ποιον τρόπο η Υπηρεσία σας διαχειρίζεται το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων οχημάτων και των μπαζών;

Στον τομέα των εγκαταλελειμμένων οχημάτων ο Δήμος μας εντατικοποιεί τις προσπάθειες του για την απομάκρυνση όσο το δυνατό περισσότερων οχημάτων πριν την έλευση και λειτουργία του νέου σταθμού του Μετρό στην πλατεία Ελευθερίας. Στο κομμάτι των μπαζών από το νέο έτος θα προχωρήσουμε σε ολοκληρωμένη διαχείριση-ανακύκλωσή τους.

-Ποιο το στίγμα που θέλετε να αφήσετε ως Αντιδήμαρχος στην πόλη;

Κύριο μέλημά μου είναι ο εκσυγχρονισμός της υπηρεσίας μας με σκοπό να προσφέρουμε στους δημότες μας ποιοτικές υπηρεσίες. Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι ότι τα επόμενα χρόνια η ανακύκλωση θα πρέπει να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας έτσι ώστε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας ένα ποιοτικότερο φυσικό περιβάλλον.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ