Εφημερίδα Κοινωνική

Πατέρας Παναγιώτη – Ραφαήλ: Δεν έχει γίνει δωρεά 1 εκατ. ευρώ – Όλα είναι από μικροκαταθέσεις

Πατέρας Παναγιώτη – Ραφαήλ: Δεν έχει γίνει δωρεά 1 εκατ. ευρώ – Όλα είναι από μικροκαταθέσεις
24 Οκτωβρίου 2019

Την απέραντη ευγνωμοσύνη του προς όλους εξέφρασε ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, Γιώργος Γλωσσιώτης, ο οποίος διέψευσε την πληροφορία που διακινήθηκε χθες από αρκετά μέσα ενημέρωσης, ότι υπήρξε «ανώνυμη» δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Λίγο πριν το παιδί αναχωρήσει για τη Βοστώνη, όπου θα υποβληθεί σε γονιδιακή θεραπεία για τη νόσο της Νωτιαίας Μυικής Ατροφίας, ο κ. Γλωσσιώτης ευχαρίστησε τον κόσμο για το «τσουνάμι αγάπης» που δέχτηκε ο Παναγιωτάκης και υπογραμμίζει πως «εάν δεν υπήρχε η αγάπη του κόσμου, τώρα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά ευτυχώς, στήριξαν τον Παναγιωτάκη και γι” αυτό σας ευγνωμονούμε όλους».

Μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδα, ο κ. Γλωσσιώτης αναφέρθηκε στο ύψος των καταθέσεων που έγιναν: «Σήμερα τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί είναι 3.100.000 ευρώ και αυτά είναι όλα από τον κόσμο. Από μικροκαταθέσεις. Το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε είναι 40.000 ευρώ».

«Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι όλο το ποσό ήταν από μικροκαταθέσεις», είπε, διαψεύδοντας τα περί δωρεάς ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Οι δωρεές για τον μικρό Παναγιώτη θα γίνονται μέχρι τέλος του μήνα, οπότε και θα ανοίξουν οι κουμπαράδες που έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Αναφορικά με τις κινήσεις που γίνονται από την πλευρά του υπουργείου, ο κ. Γλωσσιώτης είπε: «Το υπουργείο έχει διαπραγματευτεί την τιμή, όπως και το φάρμακο, θεωρούμε ότι θα λάβουμε μια καλή τιμή. Νομίζω ότι το υπουργείο έχει καταφέρει την έκπτωση. Με διαβεβαίωσαν στο υπουργείο που βρέθηκα τη Δευτέρα ότι προχωράμε».

Όπως είπε, αυτό το διάστημα γίνεται προσπάθεια επίλυσης γραφειοκρατικών προβλημάτων, ενώ πρέπει να βρεθεί λύση και για τη μεταφορά του μικρού στη Βοστώνη: «Είμαστε στη διαδικασία της βίζας, αλλά υπάρχουν και δυσκολότερα κομμάτια. Δεν μπορεί να μεταβεί το παιδί με συμβατικό αεροσκάφος. Χρειάζεται νοσοκομειακό αεροσκάφος, με απευθείας πτήση. Αυτό είναι ένα επιπλέον έξοδο, γι’ αυτό έχουμε βάλει μέχρι το τέλος του μηνός να τρέχουν οι δωρεές. Θεωρούμε ότι θα φθάσουν τα χρήματα. Αν δεν φθάσουν, νομίζω θα έρθει κάποια βοήθεια από το υπουργείο».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ