Εφημερίδα Κοινωνική

«Μπαλώματα» από εταιρείες που σκάβουν τους δρόμους – Τι υποχρεούνται να κάνουν – Πώς «παρακολουθεί» ένας Δήμος

«Μπαλώματα» από εταιρείες που σκάβουν τους δρόμους – Τι υποχρεούνται να κάνουν – Πώς «παρακολουθεί» ένας Δήμος
03 Οκτωβρίου 2019

Πολλές είναι οι περιπτώσεις στον Πειραιά αλλά και στις γύρω περιοχές, κατά τις οποίες εκτελούνται εργασίες (σκαψίματα) στους δρόμους από υπηρεσίες άσχετες με το Δήμο, (π.χ. ΟΤΕ, ΔΕΗ κτλ) και μετέπειτα ανακύπτουν… μπαλώματα! Ποιες είναι οι υποχρεώσεις αυτών των εταιρειών; Σε ποιες περιπτώσεις και με ποιο τρόπο παρεμβαίνουν οι Δήμοι για την «αποκατάσταση της τάξης;».

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ επικοινώνησε με τον κ. Αργουδέλη Αλέξανδρο, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Οδοποιίας-Αποχέτευσης, με την εποπτεία και τον συντονισμό της Δ/νσης Οδοποιίας-Αποχέτευσης.

Ο κ.Αργουδέλης μας ενημέρωσε για το τι ακριβώς συμβαίνει για να ξέρει και ο κόσμος που διαμαρτύρεται. «Την ευθύνη για τη σωστή αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, μετά από τα σκαψίματα που κάνουν τέτοιες εταιρείες έχουν οι ίδιες οι εταιρείες. Και όταν λέμε σωστή εννοούμε σωστή και όχι μπαλώματα. Αν εντοπιστεί ζήτημα με μη σωστή αποκατάσταση του σημείου, ο Δήμος “επί δηλωμένων εργασιών” στέλνει επιστολή και μπορεί να κάνει και παρακράτηση εγγυητικής.

Αν δεν πρόκειται για μη δηλωμένες εργασίες γίνονται νομικές ενέργειες. Σε περίπτωση βλαβών, η υπόθεση περιπλέκεται. Γενικά, χρειάζεται κυνηγητό». Να σημειωθεί, ότι αυτές τις ημέρες επί της Λεωφόρου Γρηγ. Λαμπράκη στον Πειραιά, γίνεται μια εργολαβία. Περνούν οπτικές ίνες στην άκρη του οδοστρώματος. Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν πως η τομή που δημιουργήθηκε δεν καλύφθηκε με πίσσα αλλά με απλό τσιμέντο (φαίνεται και στη φωτογραφία μας).

Untitled-2


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ