Εφημερίδα Κοινωνική

Οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των απόδημων

 Breaking News

Οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των απόδημων
11 Οκτωβρίου 2019

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που πέρασε το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή για να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να συζητήσουν το θέμα της ψήφου των αποδήμων.

Στις 11:00 όπως ήταν προγραμματισμένο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο… ραντεβού, με το κλίμα ανάμεσα στους δυο άνδρες να φαίνεται καλό (on camera τουλάχιστον) και με τα χαμόγελα να περισσεύουν. Η συνάντησή τους είχε διάρκεια σχεδόν μιας ώρας.

«Βλέπω έκανες αλλαγές στη διαρρύθμιση», ήταν το πρώτο πράγμα που σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας όταν μπήκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. «Αλλαγές μικρές», του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το χώρο. Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε να… αστειεύεται, λέγοντας: «Βλέπω ξεκίνησες τις μεταρρυθμίσεις», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά χαριτολογώντας: «Ναι, μεταρρύθμιση επίπλων».

Ακολούθησε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά η οποία ήταν εμφανώς καταβεβλημένη εξαιτίας ενός κρυώματος που την ταλαιπωρεί. «Δεν είμαι πολύ καλά σήμερα», είπε η κα Γεννηματά «δεν μου βγαίνει η φωνή μου, σηκώθηκα μόνο για να έρθω».

Για να της απαντήσει ο πρωθυπουργός, «Κι εγώ». Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ένα φλιτζάνι ζεστό πράσινο τσάι.

Πέτσας: Άσκηση συναίνεσης, όχι επικοινωνιακό παιχνίδι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λίγο πριν την συνάντηση δήλωσε: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Ελπίζουμε ότι η σημερινή πρωτοβουλία για αυτό το μείζον θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα είναι μια επιτυχής άσκηση συναίνεσης και δεν θα μετατραπεί σε επικοινωνιακό παιχνίδι».

Η συναίνεση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είναι ασφαλώς το ζητούμενο στις σημερινές συναντήσεις που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πολιτικούς αρχηγούς. Τι περιθώρια υπάρχουν, όμως, για κάτι τέτοιο; Είναι εφικτό το άθροισμα των 200 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για να κυρωθεί ο σχετικός νόμος που θα δώσει το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Έλληνες;

Αναζητούνται δικλείδες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να υιοθετήσει όποια επιπρόσθετη διασφάλιση ζητηθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να διασκεδαστούν οι φόβοι ότι θα καθορίζεται το εκλογικό αποτέλεσμα από τη βούληση προσώπων που είναι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς και δεν έχουν πραγματική εικόνα της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα.

Μια από τις διασφαλίσεις που αναμένεται να πέσει στο τραπέζι είναι η προϋπόθεση να διαθέτουν οι εξ αποστάσεως εκλογείς ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, εκτός από την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, προκειμένου να αιτηθούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, είτε με φυσική παρουσία στα ελληνικά Προξενεία κάθε περιοχής είτε με επιστολική ψήφο.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ