Εφημερίδα Κοινωνική

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Νέα ερωτήματα για το Μaster Plan του ΟΛΠ

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Νέα ερωτήματα για το Μaster Plan του ΟΛΠ
17 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση πραγματοποίησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά το απόγευμα της Τρίτης στο π. δημαρχείο Δραπετσώνας. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο πρώην ΥΝΑ Φώτης Κουβέλης, ο π. ΓΓ ΥΝΑ Χρήστος Λαμπρίδης, ο Νίκος Μπελαβίλας και άλλοι. Όλοι όσοι πήραν το λόγο συνομολόγησαν πως «Κανένας δεν έχει δικαίωμα να δεσμεύσει τις τύχες των τοπικών κοινωνιών και να οδηγήσει σε μαρασμό μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες». Επίσης, επισημάνθηκε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκρίνει υπό όρους τις υποχρεωτικές επενδύσεις του master plan της Cosco και είχε βάλει κανόνες στα ζητήματα περιβάλλοντος.

Τέλος, επειδή τέθηκαν δημόσια ερωτήματα σχετικά με την υπευθυνότητα ή μη πρώην κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολήθηκαν με το θέμα, τίθενται επίσης τα εξής δύο ερωτήματα με την προσθήκη υποερωτημάτων:

-Γιατί, η ΟΛΠ ΑΕ, υπέβαλε νέο Master Plan όταν την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία ;

-Τα νέα, τόσο σημαντικά κατά την ΟΛΠ ΑΕ και την κυβέρνηση για την ανάπτυξη του λιμανιού έργα, γιατί δεν είχαν συμπεριληφθεί σε καμία από τις εκδόσεις του Master Plan μέχρι τον Ιούλιο του 2019 και δεν είχαν τεθεί ούτε καν σε προφορικές συζητήσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο μέχρι τότε; Γιατί αυτά τα έργα, δεν κατατέθηκαν στην ΕΣΑΛ κατά τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ