Εφημερίδα Κοινωνική

Ανακοίνωση ΣΙΤΑΠ μετά το ρεπορτάζ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ: Παλεύουμε για το μεροκάματο σε συνθήκες «αθέμιτου ανταγωνισμού» -Απειλεί με κινητοποιήσεις!

 Breaking News

Ανακοίνωση ΣΙΤΑΠ μετά το ρεπορτάζ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ: Παλεύουμε για το μεροκάματο σε συνθήκες «αθέμιτου ανταγωνισμού» -Απειλεί με κινητοποιήσεις!
30 Οκτωβρίου 2019

Μετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για τις παραχωρήσεις χώρων στον ΟΛΠ, τους διαγωνισμούς και τις απευθείας αναθέσεις, αλλά και μετά τις απαντήσεις που έδωσε στην εφημερίδα μας ο κ. Νεκτάριος Δεμενόπουλος, αναπληρωτής Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων, το θέμα έλαβε δημοσιογραφικές διαστάσεις. Φορείς και συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Κρουαζιέρας, τοποθετούνται με επιστολές προς την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, εκφράζοντας τις δικές τους απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί.

Για λόγους δεοντολογίας, σήμερα δημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου του ΣΙΤΑΠ (Συνδικάτο Ιδιοκτητών Ταξί Πειραιά), που υπογράφει ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος Δαμιανίδης, κάνοντας λόγο για «συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού» που επικρατούν στο λιμάνι.

Να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΙΤΑΠ, απηχούν τόσο σε κλαδικές όσο και σε προσωπικές διαπιστώσεις και οι ίδιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη των καταγγελιών τους. Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι μέσω του συγκεκριμένου Δελτίου Τύπου ανακύπτουν ζητήματα που ο ΟΛΠ οφείλει να εξετάσει για να μπορεί να διαμορφώσει συνολική γνώμη για την κατάσταση και βεβαίως, να δώσει τις ανάλογες απαντήσεις.

Παραθέτουμε λοιπόν, αυτούσια και ενυπόγραφη την επιστολή του ΣΙΤΑΠ, που στο τέλος μάλιστα, απειλεί με κινητοποιήσεις.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΙΤΑΠ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 30-10-2019

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα της μεσογείου, διαγράφεται τριτοκοσμική. Η αυθαίρετη και παράνομη δραστηριοποίηση πολλών επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου έχει κατακλύσει τον χώρο του λιμανιού και έχει προσλάβει διαστάσεις μάστιγας, με αποκλειστικό υπεύθυνο για την κατάσταση αυτή την ΟΛΠ ΑΕ, που είναι αυτή που την έχει δημιουργήσει και την συντηρεί, εξυπηρετώντας αδιαφανή συμφέροντα.

Καθημερινά εκδηλώνονται φαινόμενα παράνομης λειτουργίας επιχειρήσεων προσφοράς τουριστικών υπηρεσιών και οι συνθήκες που επικρατούν στους σταθμούς των αφίξεων του επιβατικού κοινού είναι εξωφρενικές. Επιχειρήσεις μεταφοράς επιβατών με εκμίσθωση οχημάτων ιδιωτικής χρήσης με οδηγό, λειτουργούν πέρα από κάθε πρόβλεψη νόμου για τον τρόπο άσκησης της δραστηριότητάς τους, παραβιάζοντας μεταξύ άλλων την υποχρέωσή τους για καταχώριση μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής των στοιχείων των συμβάσεων μεταφορών στο ψηφιακό μητρώο συμβάσεων και καθιστώντας στην πράξη δυσχερή έως και αδύνατο έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές. Επιπλέον, τουριστικό γραφείο με εγκατάσταση εντός της χερσαίας ζώνης του Λιμένα παρέχει υπηρεσίες του εκτός χώρου της γραφειακής του εγκατάστασης, σε έπιπλο (desk) που έχει τοποθετήσει παράνομα εκτός του γραφείου του, με τους υπεύθυνους της ΟΛΠ ΑΕ  να επικροτούν και να ανέχονται την παράνομη αυτή δράση του. Του έχουν μάλιστα παραχωρήσει μέχρι και το έπιπλο ( Desk) που φέρει το διακριτικό τίτλο της επιχείρησής του, και είναι ιδιοκτησίας της ΟΛΠ ΑΕ για την εκτέλεση της παράνομης αυτής δραστηριότητας! Στον ίδιο επιχειρηματία έχουν, επιπλέον, επιτρέψει να έχει αναρτήσει παντού μέσα στον σταθμό των αφίξεων διαφημιστικές πινακίδες (banner) με τον διακριτικό του τίτλο, για την προώθηση των υπηρεσιών  και προϊόντων του. Και αναρωτιόμαστε μέχρι ποιο σημείο θα φτάσει η μεροληπτική μεταχείριση της ΟΛΠ ΑΕ, υπάρχει άραγε ταβάνι στην προώθηση των οικονομικών συμφερόντων των ημετέρων…

Ταυτόχρονα, πρόσφατα η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ προχώρησε σε απευθείας αναθέσεις υποπαραχώρησης χρήσης κάποιων καταστημάτων εντός των επιβατικών σταθμών  του Λιμένα με όρους που ουδείς τρίτος γνωρίζει και πολύ περισσότερο σε «εκλεκτούς φίλους» οι οποίοι το κριτήριο που πληρούν είναι να τυγχάνουν «ημέτεροι»! Χαρακτηριστικό μάλιστα που έκανε τους υπεύθυνους της ΟΛΠ ΑΕ να μην προβάλλουν την παραμικρή αντίρρηση ή φραγμό ενδεικτικά ακόμη και στις επιθυμίες και τις επιχειρηματικές επιλογές συγκεκριμένου επιχειρηματία, που άλλαξε τις χρήσεις του απευθείας παραχωρηθέντος καταστήματός του τρεις φορές μέσα σε διάστημα μόλις έξι μηνών και από κατάστημα ενοικιάσεως ιστορικών αυτοκινήτων να γίνει κατάστημα ενοικιάσεως κοινών αυτοκινήτων ( rent a car) και εν τέλει τουριστικό γραφείο, χωρίς εν προκειμένω να δεσμεύεται από την χρήση που πρότεινε για να του παραχωρηθεί αρχικά το κατάστημα και αναμενόμενα θα αποτυπώνεται στην σύμβαση παραχώρησης που έχει συνάψει με την ΟΛΠ ΑΕ.

Στη συγκεκριμένη δηλαδή περίπτωση ο εν λόγω επιχειρηματίας κατά το δοκούν μεταβάλει τις χρήσεις ενός παραχωρηθέντος απ’ ευθείας σε εκείνον κατάστημα και επιλέγει αυθαίρετα ποια από τις νομίμως  λειτουργούσες λοιπές επιχειρήσεις επιθυμεί κάθε φορά να ανταγωνιστεί με όρους άνισους και από σαφέστατα πλεονεκτική θέση.

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει στην παγίωση συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ του παρανόμως λειτουργουσών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του κλάδου μας, που παλεύουν καθημερινά για την κατάκτηση του μεροκάματου.

Οι άθλιες αυτές συνθήκες στο λιμάνι του Πειραιά, με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στην επαγγελματική μας εξόντωση. Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει από τους υπεύθυνους τη ΟΛΠ ΑΕ συνάντηση και ακρόαση για τα προβλήματα στη λειτουργία του Λιμένα και η απάντηση που έχουμε λάβει είναι η εκκωφαντική σιγή. Με την στάση τους αυτή απαξιώνουν έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο και καταστρατηγούν  κάθε αρχή της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης έναντι επαγγελματικού κλάδου των οδηγών και ιδιοκτητών οχημάτων ΔΧ. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν και να επέμβουν άμεσα, ώστε να μπει ένα φρένο στην παρανομία και της αυθαιρεσία της ΟΛΠ ΑΕ και να επικρατήσει στο λιμάνι του Πειραιά η νομιμότητα και η κανονικότητα. Προαναγγέλουμε ότι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά εάν δεν ανακοπεί άμεσα η παρανομία και η αυθαιρεσία σε βάρος του κλάδου μας.

 

Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Δαμιανίδης

 

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΙΤΑΠ, κ. Αναστάσιο Δαμιανίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων, μας ανέφερε ότι κλιμάκιο του ΣΙΤΑΠ επισκέφτηκε τόσο τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, όσο και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Θεόδωρο Κλιάρη, τους οποίους ενημέρωσαν αναλυτικά για τα θέματα που καταγγέλλουν στην εν λόγω ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου. Οι ίδιοι, όπως μας είπαν, πρόκειται να θέσουν τα ζητήματα και σε άλλα κυβερνητικά στελέχη.

 

deltio1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

deltio2 ok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ