Εφημερίδα Κοινωνική

Περί… «αυτοχαρακτηρισμών» ο λόγος

 Breaking News

Περί… «αυτοχαρακτηρισμών» ο λόγος
13 Σεπτεμβρίου 2019

Με απορία διαβάσαμε το δελτίο τύπου-δήλωση του επικεφαλής τους συνδυασμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, κ.Νίκου Μπελαβίλα, που από τώρα (και πριν καν γίνει καν η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου), αυτοχαρακτηρίζεται και… «επικεφαλής» της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου!

Δήλωση που ξεκάθαρα παρερμηνεύει το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Πειραιά και την επιλογή των πολιτών στην κάλπη αλλά και ακυρώνει το ρόλο αιρετών συμβούλων από την παράταξη του Νίκου Βλαχάκου, βάζοντάς τους όλους στο ίδιο «τσουβάλι».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπελαβίλας είπε: “Ο «Πειραιάς για Όλους» αναλαμβάνει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Πειραιά, απέναντι στους ενοποιημένους φιλοκυβερνητικούς συνδυασμούς”.

Γνωρίζοντας το χαρακτήρα και το ήθος του κ. Μπελαβίλα, δυσκολευτήκαμε, πραγματικά, να κατανοήσουμε την παραπάνω δήλωση, που μόνο τη δημιουργία «εντυπώσεων» εξυπηρετεί.

Εμείς  κρατάμε (και προτιμάμε) τη δήλωση που έκανε στις 8/9: “Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ πήρε εντολή εκπροσώπησης από τον πειραϊκό λαό μέσω ενός θεσμικού πλαισίου, το οποίο άλλαξε το επόμενο κιόλας πρωί. Θα προσπαθήσουμε να ξαναδώσουμε στα κοινοτικά συμβούλια τις αρμοδιότητες τους όπως και στο δημοτικό συμβούλιο των επιτροπών”

Αναμφισβήτητα, ο συνδυασμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στα δημοτικά δρώμενα, να αντιπολιτεύεται τα «κακώς κείμενα» της δημοτικής Αρχής αλλά και να «συμπλέει»-όπου χρειάζεται- με τις ευεργετικές αποφάσεις της, για το καλό των Πειραιωτών.

Προτείνουμε στον κ Μπελαβίλα να στηρίξει το προφίλ του «τεχνοκράτη», ενός ανθρώπου δηλαδή με εξειδικευμένες γνώσεις, που οι Πειραιώτες επέλεξαν να είναι στο δημοτικό συμβούλιο για να βοηθήσει με τις θέσεις και τις προτάσεις του στα δύσκολα ζητήματα της πόλης και όχι το προφίλ ενός ανθρώπου που θα «φωνασκεί» ως επικεφαλής ενός συνδυασμού αντιπολίτευσης.

Με λίγα λόγια, θα χαρούμε να δούμε τον κ. Μπελαβίλα και το συνδυασμό του στο νέο δημοτικό συμβούλιο, να κάνουν πράξη αυτό που πρεσβεύουν, το «…για ΟΛΟΥΣ» αλλά και αυτό που ο ίδιος ο κ.Μπελαβίλας είχε δεσμευτεί μετεκλογικά: Να δίνει «μάχη στο όνομα του ορθού λόγου» και όχι μια μάχη… «εντυπώσεων» και «δημοσιευμάτων».

Και μια που μιλάμε για «δημοσιεύματα», να ξεκαθαρίσουμε ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ είναι εδώ για να προβάλει τις θέσεις όλων των παρατάξεων, να «καυτηριάζει» αποφάσεις -έχοντας θέση και άποψη- και να προτείνει λύσεις για το καλό της πόλης.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ