Εφημερίδα Κοινωνική

Η πρώτη παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για τη νέα σεζόν

Η πρώτη παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για τη νέα σεζόν
15 Ιουλίου 2019

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει, την προσεχή θεατρική περίοδο με το «Χορό της φωτιάς» σε κείμενα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 30 Οκτωβρίου ενώ οι πρόβες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Εκλεκτός θίασος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ενας εκλεκτός θίασος, οι Χρήστος Λούλης, Ιωάννα Παππά, Άρης Μπινιάρης, Δώρα Ξαγοράρη, Λεωνή Ξεροβάσιλα , Κώστας Σεβδαλής, Γρηγορία Μεθενίτη, Ελένη Μπούκλη, Κατερίνα Δημάτη, Μάνος Πετράκης, Νίκος Τσολερίδης και Ορέστης Χαλκιάς θα βρεθούν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Μία παράσταση για τον Πόντο
Οι ηθοποιοί θα αποδώσουν μέσα από κείμενα της εποχής -επιστολογραφία, άρθρα εφημερίδων και μαρτυρίες – ως πανανθρώπινο σύμβολο, τον διαχρονικό αγώνα για τη μετάβαση από μια κατάσταση σκλαβιάς προς έναν ορίζοντα απελευθέρωσης.

Ο Άρης Μπινιάρης, μετά την τεράστια περσινή του επιτυχία στο Εθνικό με το Ξύπνα Βασίλη», γράφει και σκηνοθετεί τον «Χορό της φωτιάς», μια παράσταση ενθύμησης μέσα από τη μουσική, την κίνηση και την αναπαράσταση. Ο αγώνας αντίστασης, απέναντι στην καταστροφική επέλαση του ολοκληρωτισμού, στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα, στέκεται η αφορμή. Αφορμή για να εστιάσουμε στις γονιμικές ιδιότητες ενός λαού, που εγείρεται και μάχεται ενάντια στις δυνάμεις, που αρνούνται τη ζωή.
Μουσική και λόγος συνυπάρχουν και με όχημα τη θεατρική δράση, ανάγουν τα γεγονότα, τον τόπο και τον χρόνο, στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων, εκεί που απηχεί, ολόθυμα, η επιθυμία για τη ζωή και τη δημιουργία.
Σκηνοθεσία- κείμενο-δραματουργία: Άρης Μπινιάρης / Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα / Σκηνικά: Κωστής Καραντάνης / Μουσική: Φώτης Σιώτας / Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Ηθοποιοί: Χρήστος Λούλης, Ιωάννα Παππά, Άρης Μπινιάρης, Δώρα Ξαγοράρη, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Κώστας Σεβδαλής, Γρηγορία Μεθενίτη, Ελένη Μπούκλη, Κατερίνα Δημάτη, Μάνος Πετράκης., Νίκος Τσολερίδης, Ορέστης Χαλκιάς
Μουσικοί: Μιχάλης Βρέττας: βιολί / Νίκος Μαγνήσαλης: κρουστά /Νίκος Παπαϊωάννου: τσέλο
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 20:30, Σάββατο: 18:00 & 21:00, Κυριακή: 19:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»

 
*Πηγή: iefimerida.gr


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ