Εφημερίδα Κοινωνική

Οι καταγγελίες από τις αποκλειστικές νοσοκόμες και η ανάγκη για άμεσα μέτρα

Οι καταγγελίες από τις αποκλειστικές νοσοκόμες και η ανάγκη για άμεσα μέτρα
01 Ιουλίου 2019

Ο τραγικός θάνατος της 50χρονης γυναίκας που εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα της ανασφάλιστης εργασίας. Στο Open TV μιλούν αποκλειστικές νοσοκόμες που δουλεύουν νόμιμα, λένε «ως εδώ» και καταγγέλλουν την παράνομη, ανασφάλιστη εργασία που εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς και για τους εργαζόμενους.

«Το πιο χαμηλό μεροκάματο είναι 47 ευρώ την ημέρα και 53-55 ευρώ τα νυχτερινά» λέει στο Open TV η Κωνσταντίνα Ζιώρη, που είναι πρόεδρος της πανελλαδικής Ένωσης νοσηλευτών αποκλειστικής απασχόλησης «αλληλεγγύη».  «Όταν έχεις ανάγκη και δεν μπορείς να εξυπηρετήσεις τον ασθενή θα δώσεις όσο πιο λίγα χρήματα γίνεται» λέει συγγενής ασθενή στην κάμερα του Open TV.

«Eίναι πραγματικά συγκλονιστικό μία γυναίκα έστω και παράνομη αποκλειστική να χάνει τη ζωή της για 30 ευρώ» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά στο OPEN TV. 

«Η γυναίκα έφυγε από το θάλαμο ενώ οι φύλακες του νοσοκομείου βρίσκονταν στο διάδρομο και βρέθηκε στο μπαλκόνι παίρνοντας κάποια τηλέφωνα. Μετά από ένα τέταρτο βρέθηκε στο κενό», είπε από την πλευρά του ο διοικητής του Κρατικού Νικαίας Θύμιος Γεωργόπουλος.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ