Εφημερίδα Κοινωνική

«Γέφυρες» στα νησιά άπλωσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο

«Γέφυρες» στα νησιά άπλωσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο
01 Ιουλίου 2019

Σημαντικότερο μέτρο για τη βελτίωση της ζωής των νησιωτών – που αφορά αποκλειστικά το χαρτοφυλάκιό του – θεωρεί το Μεταφορικό Ισοδύναμο ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Δωδεκανήσου.

Σε συνέντευξή του στο Documentonews.gr, και στην ερώτηση «Ποιο νομοθέτημα που αφορά αποκλειστικά το χαρτοφυλάκιό σας θα ιεραρχούσατε ως πιο σημαντικό για τη βελτίωση της ζωής των νησιωτών», υπογραμμίζει:
Με απόλυτη σαφήνεια θα σας απαντούσα το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Θέσαμε σε λειτουργία έναν ολοκληρωμένο θεσμό που επικουρεί την Νησιωτικότητα και αφορά όλα τα νησιά της χώρας. Ένα μέτρο που εντάσσεται στις πολιτικές συνοχής που ποτέ ως τώρα τα νησιά μας δεν βίωσαν.
Επιδοτούμε το κόστος μετακίνησης των νησιωτών, το κόστος μεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών από και προς τα νησιά, και το κόστος μεταφοράς καυσίμων. Αυτή τη στιγμή πάνω από 260.000 νησιώτες χρησιμοποιούν το μέτρο, βλέποντας στο λογαριασμό τους επιστροφή μέρους του κόστους των εισιτηρίων που αγγίζει μέχρι και στα 75%. Επιστροφή μέρους του κόστους μεταφοράς που αγγίζει και το 45% έχουν πάνω από 12.000 νησιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες ενισχύονται, αφού αντιμετωπίζεται στην πράξη το ανταγωνιστικό τους μειονέκτημα. Τέλος, με το Μεταφορικό Ισοδύναμο μειώθηκαν οι τιμές των καυσίμων στα νησιά, φτάνοντας λόγου χάρη τώρα στη Λέρο η απλή αμόλυβδη έφτασε να κοστίζει 1,55 ευρώ από περίπου 1,90 ευρώ που είχε φτάσει.
Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από τότε που το Μεταφορικό Ισοδύναμο έγινε νόμος του κράτους, με την ΝΔ να μην το έχει ψηφίσει και να μας καλεί, εκείνες τις μέρες, να το αποσύρουμε. Εμείς απαντήσαμε και απαντάμε ότι δεν αποσυρόμαστε από τις ανάγκες των νησιών μας, δεν αφήνουμε ξανά τους νησιώτες μας να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι εκείνο το νομοθέτημα που απλώνει γέφυρες στα νησιά και αναγνωρίζει στην πράξη την Νησιωτικότητα και είμαστε περήφανοι για αυτό.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ