Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΚΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ: «Κρύβουν στοιχεία – Με κρατάνε τσάμπα μέσα»!

 Breaking News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΚΑ  ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ: «Κρύβουν στοιχεία – Με κρατάνε τσάμπα μέσα»!
17 Ιουλίου 2019

*Συνέντευξη στη Χριστίνα Μπιτάδου

Η υπόθεση του Γ. Καρκά που συγκλόνισε πριν λίγο καιρό το Πανελλήνιο, έρχεται ξανά στην «επιφάνεια» με ραγδαίες αποκαλύψεις! Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση «βιασμού» στην οποία εμπλέκονται ο ηθοποιός και ένας ταξιτζής και η οποία έχει εξελιχθεί σε ένα θρίλερ «δίχως τέλος». Ο φερόμενος ως «βιαστής» (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) – ηθοποιός Γιώργος Καρκάς παραμένει ακόμα έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, έχοντας υποστεί «ακραία ομοφοβική συμπεριφορά». Συνάδελφοι ηθοποιοί, ακτιβιστές και οι ίδιοι οι γονείς του, στηρίζουν τον αγώνα του μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι αθώος!

Η εφημερίδα Κοινωνική επικοινώνησε με τον ηθοποιό Γιώργο Καρκά μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος υποστήριξε ότι: «Υπάρχει μεγάλη ρατσιστική στάση απέναντι μου και κάθομαι τόσο καιρό τσάμπα μέσα. Δυστυχώς δεν εξέτασαν κανένα στοιχείο, όπως ήταν ο καφές του ταξιτζή και φυσικά ούτε βρέθηκε κανένα DNA πάνω του! Δεν ξέρω γιατί καθυστερούν την υπόθεση τόσο πολύ! Δεν με αποφυλακίζουν και κάθομαι μέσα τσάμπα!»

giorgos_karkas

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο πατέρας του ηθοποιού κ. Αντώνης Καρκάς, μίλησε στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ αποκαλύπτοντας άγνωστα στοιχεία για το πώς έχουν «κυλίσει» ως τώρα τα πράγματα, καταγγέλλοντας την ολιγωρία της Δικαιοσύνης :

-κ. Αντώνη, πώς έχει εξελιχθεί η υπόθεση με τον Γιώργο; Σε τι στάδιο βρισκόμαστε;

«Μέχρι σήμερα έχουν γίνει τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης αλλά έχουν απορριφθεί και οι τρεις. Με τον δικηγόρο μας τον κ. Ταουξή πρόκειται να κάνουμε και μια ακόμη νέα αίτηση αποφυλάκισης διότι μετά το πέρας του εξαμήνου δεν νοείται να πάμε δωδεκάμηνο και βεβαίως, θέλουμε να τονίσουμε ορισμένα ζητήματα. Θέλουμε οπωσδήποτε να ενημερώσουμε κυρίως τους δικαστές, διότι μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχουν διαβάσει τα επιχειρήματα του κατηγορούμενου. Τα επιχειρήματα είναι τα εξής:

Από την πλευρά του κατηγορουμένου (σ.σ. του γιου μου) υπάρχει μεγάλο παράπονο και δικαιολογημένα διότι δεν κλήθηκε να απολογηθεί, πέρα από την πρώτη μέρα. Εκείνη την ημέρα κάτω από αντίξοες συνθήκες, τον κάλεσε η ανακρίτρια και είπε πέντε πράγματα και έτσι διατάχθηκε η προφυλάκιση του, χωρίς να παραδεχθεί τίποτα απ’ όλα αυτά που τον κατηγόρησαν. Έχει ζητήσει να κληθεί κατά αντιπαράθεση με τον κατήγορο και να αναφερθεί στα στοιχεία. Δεν κλήθηκε ο γιος μου ποτέ. Άκουσα ότι δεν υποχρεούται ο δικαστής να καλέσει τον κατηγορούμενο που σημαίνει ότι δεν απαγορεύεται. Είναι δηλαδή καθαρά στην επιλογή του να πάει ή όχι.

Όταν καλέσει ο κάθε δικαστής, τον έκαστε κατηγορούμενο, για τον οποίο προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία, πρέπει ίδιος να πάρει θέση σε όλα αυτά. Έτσι ο δικαστής μαζεύει περισσότερο υλικό και θα βγάλει μια πιο ολοκληρωμένη απόφαση. Από τη στιγμή που δεν έχουν φωνάξει λοιπόν τον γιο μου να απολογηθεί, για μένα δεν είναι αντικειμενική η αντιμετώπιση.»

-Ποιο είναι το παράπονο που θέλετε να τονίσετε;

«Το πρώτο που θέλω να αναφέρω είναι ότι, δεν μπορεί ένας άνθρωπος εν έτει 2019 να οδηγείται σαν «πρόβατο επί σφαγή» από θεωρίες και σκέψεις αίολες, τις οποίες κάνουν οι δικαστές, όταν μάλιστα τον έχουν σε μια συνεχή προφυλάκιση χωρίς μάλιστα να υπάρχει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, διότι είναι πραγματικά διακριτή η κατηγορία του με αυτή του κατηγόρου. Δεν μπορεί να μην λαμβάνονται υπόψιν τα επιχειρήματά του από την αρχή με συνέπεια, ενώ στην άλλη πλευρά, έχει δοθεί ευκαιρία να ανασκευάσει επανειλημμένως προηγούμενα κενά που είχε στην μήνυσή του και αυτές οι τελευταίες ανασκευές θεωρούνται αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του γιου μου.»

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 

Για τη συνέχεια της υπόθεσης, πρέπει στο συγκεκριμένο σημείο, να τονίσουμε ότι το φερόμενο ως «θύμα» (ο ταξιτζής) λοιπόν, υπέβαλε μήνυση, η οποία λέει ότι υπέστη βιασμό. Αυτό λοιπόν δεν αποδείχθηκε από την Ιατροδικαστική έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, η οποία μιλάει για 0, 4 εκ. διαστολή του εξωτερικού κοχλία και ρωτώντας ο κ. Αντ. Καρκάς τον γιατρό, του απάντησε ότι αυτή η ένδειξη δεν φέρει καμία ένδειξη βιασμού! Έπειτα, οι ενδείξεις που φέρουν… αποδείξεις, στις τοξικολογικές εξετάσεις και στις εξετάσεις DNA, τις οποίες διενέργησε η Εισαγγελέα, βγήκαν και οι δύο αρνητικές! Μετά από τις αρνητικές εξετάσεις όλοι περίμεναν ότι ο ηθοποιός θα αποφυλακιζόταν. Κάτι όμως που δεν έγινε. Ο πατέρας του Γ. Καρκά καταγγέλλει «υποβάθμιση στοιχείων» και μια… σκόπιμη «υπερεκτίμηση θεωριών και σκέψεων» εις βάρος του γιου του.

Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: «Στην τελευταία απάντηση της αίτησής μας, είπαν ότι μπορεί να σκούπισε ή να πέταξε κάποιο αντικείμενο ο κατηγορούμενος και για αυτό δεν βρέθηκαν στοιχεία. Κι εκεί είναι που το χαρακτηρίζουν “προετοιμασία”. Δηλαδή είναι σαν να λένε ότι ο κατηγορούμενος είχε σχεδιάσει όλο αυτό το σκηνικό και να πετάξει το οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο. Επίσης, ο νόμος ορίζει ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι υποχρεωμένος να αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται. Δεν λέει ο νόμος ότι δεν λαμβάνονται υπόψιν αυτά που ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος. Και όμως εδώ έχουμε το ανάποδο. Εδώ δηλαδή ο κατηγορούμενος έχει αποδείξει τα πάντα. Δεν έχει ληφθεί κανένα στοιχείο υπόψη. Άρα υπάρχει μια καθαρά ρατσιστική αντιμετώπιση!».

-Τι πιστεύετε για την Δικαιοσύνη;

«Κάθε υπεύθυνος πολίτης πρέπει να συμβάλει στην αύξηση της αξιοπιστίας της Δικαιοσύνης, η οποία έχει εκθρονιστεί τελευταία, ειδικά όταν ακούγεται ότι η Δικαιοσύνη σκευωρεί μαζί με τους πολιτικούς, όταν ακούγεται ότι μπήκαν κάποιοι «φυτευτοί» δικαστές… Κάποιος πρώην υπουργός είπε να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη αλλά αυτοί οι δικαστές που βάλανε σε μένα και στο γιο μου είναι επίορκοι. Με τέτοιες ενέργειες δημιουργείται στον πολίτη ένα αίσθημα ανασφάλειας. Διότι η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο αποκούμπι του πολίτη και δεν πρέπει να βάλλεται ούτε από μέσα ούτε από έξω. Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στην ανεπάρκεια των κρατικών λειτουργών. Δεν του πήραν αίμα, ούτε εξέτασαν το ποτήρι το οποίο υπήρχε μέσα στο ταξί του 27χρονου. Επιμένω πως υπάρχει ξεκάθαρη υποτίμηση αποδείξεων».

sel.13


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ