Εφημερίδα Κοινωνική

Βασιλακόπουλος: «Δεν υπάρχει Α1 χωρίς τον Ολυμπιακό»

Βασιλακόπουλος: «Δεν υπάρχει Α1 χωρίς τον Ολυμπιακό»
22 Ιουνίου 2019

«Δεν υπάρχει Α1 χωρίς Ολυμπιακό. Θα είναι ό,τι χειρότερο για το μπάσκετ, ένα σωματείο με τόσο μεγάλη ιστορία όπως είναι ο Ολυμπιακός να παίξει στην Α2 και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Το λέω ευθέως. » τόνισε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και προσέθεσε:

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο αίσχος του ελληνικού αθλητισμού αυτό που έγινε με την ΕΠΟ, με πρόφαση την «εξυγίανση» να μπουν ξένοι διαιτητές. Είναι αίσχος και σκάνδαλο που μειώνει και προσβάλει ξεκάθαρα την εθνική μας ανεξαρτησία.

Δηλαδή ήρθαν αυτοί οι κύριοι να μας κουνήσουν το δάχτυλο και να μας… σώσουν, για να φτάσουμε ύστερα από τόσους μήνες να κάνουν έναν τελικό Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών. Εύγε! Λες και δεν υπάρχουν Έλληνες να διοικήσουν. Κρίμα, απλά κρίμα για τέτοιο συμβιβασμό».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι με την Εθνική στην Κίνα και όλοι μαζί θα πάμε για μια σημαντική διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαστε περήφανοι για την πρόοδό του γιατί είναι παιδί που αποτελεί προϊόν της παραγωγικής διαδικασίας του ελληνικού μπάσκετ. Θα θυμίσω ότι με δική μας παρέμβαση είχε παίξει με την Εθνική Νέων σε διοργάνωση της FIBA χωρίς να έχει πάρει ακόμα την υπηκοότητα και μετά τρέξαμε τις διαδικασίες ώστε να πάρει το ελληνικό διαβατήριο».

Για το πρωτάθλημα: «Ήταν ντροπή αυτό που έγινε φέτος να αποχωρούν ομάδες, να μη γίνονται αγώνες και να αλλοιώνονται η βαθμολογία και να πέφτει άλλη ομάδα αντί άλλης. Γι” αυτό λέμε ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο και όχι το ελληνικό μπάσκετ το οποίο πρεσβεύει η εθνική ομάδα στα μέλη της οποίας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια».

Για τις κατηγορίες πως στηρίζει τον Παναθηναϊκό και την κλήρωση: «Ο Βασιλακόπουλος ποτέ δεν έγειρε προς μία πλευρά. Όταν ο Ολυμπιακός είχε οργανώσει μια καλή ομάδα προ ετών και με τον Ιωαννίδη στον πάγκο του έπαιρνε συνεχόμενα πρωταθλήματα και τότε τα άκουγα από τον συγχωρεμένο Παύλο Γιαννακόπουλο. Μετά άλλαξε το τροπάριο, αν και ο Ολυμπιακός έχει πάρει τρεις τίτλους πρωταθλήματος την τελευταία επταετία.

Για να τελειώνουμε, εξάλλου, με τα διαιτητικά, η ΕΟΚ δεν μπορεί να νομοθετήσει και δεν παρεμβαίνει στην ΚΕΔ, η επιτροπή της οποίας από πενταμελής έμεινε νόμιμα τριμελής, μετά την παραίτηση δύο μελών της. Δεν αντικαταστάθηκαν γιατί καταλαβαίνετε τι θα γινόταν και τι θα λεγόταν. Λοιπόν, σε εκείνη την κλήρωση υπάρχει πρακτικό που ο ένας (Συμεωνίδης) αποχώρησε πριν από τη λήξη, αλλά υπέγραψε όταν επέστρεψε από την Θεσσαλονίκη. Αλλά και οι δύο πρώτοι που υπογράφουν είχαν την πλειοψηφία και θα μπορούσαν να είχαν συνεδριάσει κανονικά. Μην ψάχνουμε δικαιολογίες, όλα τα άλλα είναι παραμύθια».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ