Εφημερίδα Κοινωνική

Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ του υποψηφίου Βουλευτή ΝΔ (Β Πειραιά) Ανδρέα Παλευρατζή: «Η πολιτική πρόταση της ΝΔ είναι η μόνη ειλικρινής και βιώσιμη»

 Breaking News

Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ του υποψηφίου Βουλευτή ΝΔ (Β Πειραιά) Ανδρέα Παλευρατζή: «Η πολιτική πρόταση της ΝΔ είναι η μόνη ειλικρινής και βιώσιμη»
18 Ιουνίου 2019

Συνέντευξη στην εφημερίδα μας έδωσε ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Πειραιά, Ανδρέας Παλευρατζής μιλώντας ανοιχτά για όλα τα θέματα της περιοχής μας.

 

-Πολλοί θεωρούσαν τη Β’ Πειραιά μια περιοχή «δύσκολη» για τη ΝΔ. Κρίνετε ότι το πολιτικό κλίμα αλλάζει;

Ο κόσμος έχει κουραστεί από το πολιτικό ψέμα, τις κούφιες υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, το λαϊκισμό και τη φαυλοκρατία. Η Β’ Πειραιά, που κατοικείται από απλούς ανθρώπους, από πρόσφυγες και τα παιδιά τους, από ανθρώπους του μόχθου και της προόδου, από επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, από ελεύθερους επαγγελματίες, που καταφέρνουν να επιβιώνουν, παρά την φορομπηχτική επιδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζει πλέον κατεύθυνση. Δυστυχώς για τους ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτόν, ο ΣΥΡΙΖΑ τους έχει απογοητεύσει. Γι’ αυτό και στις πρόσφατες εκλογές έστειλε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, μια αλλαγής, που θα ολοκληρωθεί με τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

-Υπάρχει μας και μια «μεγάλη αντίπαλος» στην περιοχή μας που χρήζει μελέτης και σχολιασμού… Και αναφερόμαστε στην αποχή.

Η μεγάλη αποχή, που σε κάποιες περιοχές έφτασε το 50% οφείλεται στην απογοήτευση του κόσμου από τις φαύλες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η αποχή εντοπίζεται κυρίως στους νέους ανθρώπους που στα μάτια τους έχει απαξιωθεί η πολιτική εν γένει. Φαίνεται πως έχουν ξεχάσει ότι κατά το Σύνταγμά μας, το θεμέλιο του πολιτεύματός μας είναι η λαϊκή κυριαρχία και πως όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους. Πιστεύω ότι μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, φέρουμε την ευθύνη να πείσουμε όλους τους συμπολίτες μας, ιδίως τα νέα παιδιά, να πράξουν το ύψιστο καθήκον τους, να τους θυμίσουμε ότι η συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία είναι θεμελιώδης για τη διασφάλιση της δημοκρατίας, για το καλό του τόπου μας και  για το καλό της πατρίδας μας. Είμαι σίγουρος, ότι θα τους πείσουμε, ότι η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι η μόνη ειλικρινής και βιώσιμη πρόταση για την ανάπτυξη, την πρόοδο κι εν τέλει την ευημερία όλων μας.

-Πώς ερμηνεύετε πολιτικά την «επιλογή» Μητσοτάκη να κατέβει στο Κερατσίνι, ένα Δήμο που δεν κέρδισε στις δημοτικές εκλογές;

Ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι υπέρμαχος της συνεργασίας με το σύνολο των υγιών δυνάμεων του πολιτικού κόσμου. Έχει άλλωστε δηλώσει επανειλημμένα, ότι θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες, αν και διαφαίνεται ότι η ΝΔ θα επιτύχει μια ευρεία αυτοδυναμία. Αυτό το νόημα είχε και η πρόσφατη επίσκεψή του στο Κερατσίνι, η οποία ήταν η δέκατη επίσκεψή του στην Β’ Πειραιά, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός στο παρελθόν. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρόεδρος μας δεν διστάζει να επισκεφθεί την περιφέρειά μας και να έρθει σ’ επαφή και να συζητήσει με τους συμπολίτες μας, αν και είναι η λιγότερο φιλική προς την παράταξή μας, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τολμήσει να την επισκεφθεί ούτε μια φορά. Γι’ αυτό άλλωστε κι επέλεξε να κατέλθει ως υποψήφιος και στη Β’ Πειραιά, καταδεικνύοντας τόσο το προσωπικό ενδιαφέρον του, όσο και της παράταξής μας για την περιφέρειά μας.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ αλλά και η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ με επίσημες ανακοινώσεις σας κατηγόρησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «υποκρισία» όσον αφορά σας δηλώσεις του για τα Λιπάσματα. Το δικό σας σχόλιο;

Κατ’ αρχήν, θα ήθελα να διευκρινίσω, ότι η έκταση των «Λιπασμάτων», δεν μεταβιβάστηκε κατά κυριότητα στο Δήμο Κερατσινίου, παρά μόνον του παραχωρήθηκε η χρήση για πενήντα χρόνια. Πέραν τούτου, όπως είναι γνωστό η ΝΔ υπερψήφισε την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ στην COSCO, στην οποία περιλαμβάνεται και η παραχώρηση της χρήσης της περιοχής των «Λιπασμάτων» στο Δήμου Κερατσινίου. Τα όσα δε αναφέρουν τόσο η απερχόμενη Περιφερειάρχης κ. Δούρου, που καταψηφίστηκε στις πρόσφατες εκλογές, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Είναι γεγονός, ότι η περιοχή των «Λιπασμάτων» μπορεί και πρέπει ν’ αποτελέσει πόλο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και, ταυτόχρονα, αναψυχής και ψυχαγωγίας για τους κατοίκους των Δήμων της Β’ Πειραιά, οι οποίοι στερούνται ελεύθερων χώρων. Δεν μπορεί άλλο αυτή η περιοχή να παραμένει ένας χώρος – «φάντασμα», που θα στοιχειώνει την περιοχή. Κι αυτό το νόημα είχε η πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που καταδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον την επόμενης Κυβέρνησης της ΝΔ για την ανάπλαση και αξιοποίηση της περιοχής αυτής, με σεβασμό στις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

-Ως υποψήφιος στη Β’ Πειραιά, θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί σας την «ατζέντα» των προτεραιοτήτων σας.

Από μαθητής πίστευα, και συνεχίζω να πιστεύω στην αξία της συμμετοχής. Γι’ αυτό κι επέλεγα να είμαι πάντα εκεί που δίνεται η «μάχη», στα δεκαπενταμελή συμβούλια, στα φοιτητικά αμφιθέατρα, στους επαγγελματικούς συλλόγους, στις οργανώσεις. Θεωρώ τιμή μου να έχω υπάρξει στην Μ.Α.ΚΙ, στην ΔΑΠ (ως μέλος της κεντρικής γραμματείας της), στην ΟΝΝΕΔ, στο Σύλλογο Νέων Δικηγόρων Πειραιά (ως πρόεδρός του), στην Πανελλήνια Ένωση Νέων κι Ασκουμένων Δικηγόρων (ως ιδρυτικό μέλος του και μέλος του ΔΣ), στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, στα ακροατήρια των Δικαστηρίων (ως μάχιμος Δικηγόρος). Εξάλλου, θεωρώντας ότι η αξιολόγηση πρέπει να αποτελεί βασικό πυλώνα των επιλογών μας, συμμετείχα στην διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Στελεχών, που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της οποίας επιλέχθηκα μέσα από εκατοντάδες άλλους άξιους συνυποψηφίους.

Γι’ αυτό και σήμερα αποφάσισα να δώσω και πάλι το παρόν εκεί που δίνεται η «μάχη», στη Β’ Πειραιά, ως υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Εκεί που δίνεται η «μάχη» για την ανάταξη της χώρας μας, για την επιστροφή του χαμόγελου, της αισιοδοξίας, της αυτοπεποίθησης, της δημιουργίας, των αξιών, τόσο στην περιοχή μας όσο και στην πατρίδα μας.

Εκεί που δίνεται η «μάχη» του παλιού με το νέο, του φθαρμένου με το άφθαρτο, του λαϊκισμού με τον ρεαλισμό, της αναρχίας και της ανασφάλειας με την τάξη και την κοινωνική συνοχή.

-Θα ήθελα να κλείσουμε με ένα μήνυμα προς τον κόσμο, ενόψει των εθνικών εκλογών

Θα ήθελα να καλέσω τους συμπολίτες μου στη Β’ Πειραιά να προσέλθουν στις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι το ύψιστο δικαίωμα, το οποίο δεν επιτρέπεται να απεμπολούμε. Τέλος, θα ήθελα να τους καλέσω να ενημερωθούν για την πολιτική πρόταση όλων των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών, και να επιλέξουν αυτούς, που πραγματικά έχουν τη βούληση και την ικανότητα να πάνε τον τόπο μας μπροστά. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους υποψηφίους που είναι αυτοδημιούργητοι και βιοπορίζονται από το επάγγελμά τους, που προέρχονται από τα σπλάχνα της κοινωνίας, που έχουν πλήρη γνώση της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, που δεν εμπλέκονται σε συναλλαγές. Θέλω να πιστεύω ότι, μετά από 10 χρόνια κρίσης και μνημονίων, έχουμε όλοι ωριμάσει ώστε να γυρίσουμε την πλάτη στο παλιό, στο φθαρμένο, σε ό,τι μοιάζει νέο, αλλά μετέρχεται πρακτικές του παρελθόντος, στο ρουσφέτι, στην οικογενειοκρατία, στο γυαλιστερό.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ