Εφημερίδα Κοινωνική

Πώς αποζημιώθηκαν καταναλωτές μέσα από καταγγελίες στο ΚΕΠΚΑ

 Breaking News

Πώς αποζημιώθηκαν καταναλωτές μέσα από καταγγελίες στο ΚΕΠΚΑ
19 Ιουνίου 2019

Σε 990 ανήλθαν στο πρώτο τετράμηνο φέτος τα παράπονα/καταγγελίες, που δέχθηκε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.
Με τη μεσολάβηση του ΚΕΠΚΑ αποζημιώθηκαν τα μέλη του από επιχειρήσεις «που τους είχαν δημιουργήσει προβλήματα», με το ποσό των 56.865,64 ευρώ, όπως επισημαίνεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση του φορέα. Συγκεκριμένα, το ΚΕΠΚΑ δέχθηκε στο πρώτο τετράμηνο φέτος 246 καταγγελίες, 540 παράπονα, 204 ερωτήματα καταναλωτών.

Διαγραφές χρεών μέσω του ΚΕΠΚΑ
Οι καταναλωτές-μέλη του ΚΕΠΚΑ ωφελήθηκαν από τη μεσολάβησή του με διαγραφή χρεών σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με βάση αποφάσεις Ειρηνοδικείου, με το ποσό των 31.147,27 ευρώ και με επιστροφές χρεώσεων και ακυρώσεις συμβολαίων παρόχων τηλεπικοινωνιών, με το ποσό των 12.498,99 ευρώ.
Ποσό ύψους 6.041,28 ευρώ έλαβαν ως αποζημίωση για ελαττωματικά προϊόντα οι καταναλωτές/μέλη του ΚΕΠΚΑ που απευθύνθηκαν σε αυτό, 3.000 ευρώ για ακυρώσεις συμβολαίων ινστιτούτων αδυνατίσματος και γυμναστηρίων, 2.100 ευρώ από ασφαλιστικές υπηρεσίες, 1.188 ευρώ από δημόσιες υπηρεσίες, 600 ευρώ από επιστροφές προκαταβολών και 290,10 ευρώ για ακυρώσεις συμβάσεων πωλήσεων από απόσταση.

Κάλεσμα για νέα μέλη στο ΚΕΠΚΑ
Μεταξύ άλλων, με την ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ απευθύνει εκ νέου κάλεσμα στους καταναλωτές «να γίνουν μέλη, στο Κέντρο, να στηρίξουν την ύπαρξη και τη λειτουργία του, ώστε να μπορούν να απευθύνονται σε αυτό και να δικαιώνονται, όχι μόνον, όταν έχουν κάποιο πρόβλημα». Παράλληλα, με την ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ καλεί τους καταναλωτές, όποτε συναντούν κάποιο πρόβλημα, με τις αγορές ή τις συναλλαγές τους, να μη διστάζουν να επικοινωνούν, με το Κέντρο, αφού όπως τονίζει, «όταν οι καταναλωτές ασκούν υπεύθυνη εποπτεία, στην αγορά και καταγγέλλουν τα «στραβά» στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τα αποτελέσματα είναι θεαματικά».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ