Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνουν τμήμα στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» -Τραγική έλλειψη προσωπικού

ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνουν τμήμα στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» -Τραγική έλλειψη προσωπικού
25 Ιουνίου 2019

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την αναστολή της λειτουργίας του τμήματος υποδοχής βρεφών, στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το συγκεκριμένο τμήμα παίζει καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία για τη φιλοξενία των βρεφών στο κέντρο, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Προειδοποιεί ακόμη ότι έπειτα από αυτή την εξέλιξη, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού των βρεφών, καθώς θα μεταφέρονται για φιλοξενία απευθείας σε τμήματα με μεγαλύτερα βρέφη- παιδιά, ενώ θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η προσαρμογή τους.

ΠΟΕΔΗΝ: Αλλα έλεγε η Αχτσιόγλου
Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ θυμίζει ότι η Εφη Αχτσιόγλου και η Θεανώ Φωτίου είχαν επισκεφθεί το Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», τον Απρίλιο, προκειμένου να εγκαινιάσουν τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία. «Αντί λοιπόν να προσλάβει προσωπικό όπως υποσχέθηκε η κα Αχτσιόγλου κατά την επίσκεψή της, πήραν απόφαση να αναστείλουν τη λειτουργία του τμήματος Υποδοχής Βρεφών», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για το Κέντρο Βρεφών
«18 Απριλίου 2019 η κα. Αχτσιόγλου και η κα. Φωτίου επισκέφτηκαν το Κέντρο Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ» για να εγκαινιάσουν την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία. Υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους προσλήψεις προσωπικού. Στο Κέντρο φιλοξενούνται 68 παιδιά. Σε κάθε τμήμα στη βάρδια υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος για να φροντίζει 12 βρέφη – παιδιά.

Αντί λοιπόν να προσλάβει προσωπικό όπως υποσχέθηκε η κα Αχτσιόγλου κατά την επίσκεψή της, πήραν απόφαση να αναστείλουν τη λειτουργία του τμήματος Υποδοχής Βρεφών. Μεγάλης σημασίας τμήμα στην προετοιμασία για την φιλοξενία των βρεφών στο Κέντρο. Τα βρέφη τώρα θα μεταφέρονται για φιλοξενία απευθείας σε τμήματα με μεγαλύτερα βρέφη – παιδιά. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος τραυματισμού των βρεφών καθώς επίσης και η προσαρμογή τους πάρα πολύ δύσκολη.

Όλο αυτό για να μπορέσουν να καλύψουν την τραγική έλλειψη προσωπικού. Μετέφεραν του 5 βρεφονηπιοκόμους που υπηρετούσαν στο εν λόγω τμήμα, στα άλλα τμήματα για να καλύψουν ανάγκες. Οφείλουν 4.500 ρεπό στο προσωπικό. Τον Απρίλη όμως η Αχτσιόγλου «έταζε λαγούς με πετραχήλια».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/poedin-kleinoyn-tmima-sto-kentro-brefon-i-mitera


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ