Εφημερίδα Κοινωνική

Μυστικές κρυψώνες κλεμμένων αυτοκινήτων στην Αττική -ΠΟΙΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ – ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΕ

 Breaking News

Μυστικές κρυψώνες κλεμμένων αυτοκινήτων στην Αττική -ΠΟΙΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ – ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΕ
24 Ιουνίου 2019

Mεγάλο κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα εξάρθρωσε η Αστυνομία. Τα μέλη της ειδικευόταν κυρίως στις κλοπές μικρών οχημάτων πόλης, τα οποία αποτελούν εύκολη λεία για τους επιτήδειους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR.

«Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες τεχνικές. Και με ένα λάπτοπ, σου βάζουν μπροστά το αμάξι και στο κλέβουν», τονίζουν όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα.

«Αν θες να κάνεις “συνδυασμούς” και να μην αναγνωρίζονται τα οχήματα μπορείς να βρεις ένα αυτοκίνητο τρακαρισμένο στο Ίντερνετ και κουμπώνεις ανταλλακτικά σε κλεμμένο ή από κλεμμένο», αναφέρει «γνώστης του θέματος»… στο ρεπορτάζ του STAR. «Τα ανταλλακτικά που δεν αξιοποιούνται άμεσα, τα σπρώχνουνε εκεί που ξέρουν…», αναφέρει ο ίδιος.

Η σπείρα που εξάρθρωσε η Αστυνομία είχε κλέψει πάνω από 100 αυτοκίνητα «χτυπώντας» σε Αθήνα, Αχαΐα, Βέροια και Ζάκυνθο.

Ο Ιγνάτιος Τριανταφύλλου – Αστυνόμος Β’ μίλησε στην κάμερα και αποκάλυψε ότι: «Διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων κυρίως μικρού κυβισμού διότι είχαν μεγάλη ζήτηση. Γενικά στόχευαν ότι κυκλοφορεί περισσότερο στους δρόμους. Στη συνέχεια, παραποιούσαν τα χαρακτηριστικά των οχημάτων και τα διέθεταν προς πώληση είτε αυτούσια είτε τμηματικά»

Στην αυτοψία που έγινε στο Ζεφύρι βρέθηκαν στο βάθος ενός ρέματος πολλά καμένα και κλεμμένα smart, που λίγο νωρίτερα, είχαν γίνει φύλλο και φτερό για ανταλλακτικά από κυκλώματα που τα έσπρωξαν στην αγορά.

«Συγκεκριμένα ανταλλακτικά φεύγουν πιο εύκολα στην αγορά γιατί υπάρχει ζήτηση και τα κυκλώματα αυτά ξέρουν με τι τιμές παίζουν. Έτσι αναζητούν και την αντίστοιχη ποσότητα», είπε ένας άλλος «γνώστης του θέματος» on camera και πρόσθεσε:

«Όταν τα κλέβουνε, πετάνε το παλιό κουφάρι, συνήθως σε ρέματα και βάζουνε φωτιά. Έτσι εξαφανίζονται και τα ίχνη! Τα ανταλλακτικά επίσης, προωθούνται σε ειδικές ιστοσελίδες πώλησης αν δεν βρουν αμέσως αγοραστές ενώ εν διαφέρον παρουσιάζει και η αγορά του εξωτερικού».

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Στο 59ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, βρίσκεται ένα μικρό και σχετικά δύσβατο μονοπάτι. Το «αγκαλιάζουν» απόκρημνα, απειλητικά βράχια – στο χρώμα του σουηδικού ξύλου και αν το ακολουθήσεις θα βγεις στον κόλπο των Λεγρενών. Απέναντι βρίσκεται το νησάκι Πάτροκλος. Η τοποθεσία είναι σχετικά άγνωστη στους λουόμενους, αλλά στην κοινότητα των ερασιτεχνών δυτών αρκετά δημοφιλής. Ο λόγος είναι ο μοναδικός βυθός του, καθώς στα 30 μέτρα βάθος, κρύβεται ένα νεκροταφείο αυτοκίνητων!

Δεκάδες κουφάρια αυτοκινήτων έχουν γίνει ένα με το βυθό, δημιουργώντας μια παράταιρη εικόνα. Το σημείο αποτελεί ατραξιόν για τους δύτες και έχει πάρει το όνομα «θέση Αυτοκίνητα». Πως όμως κατέληξαν όλα αυτά τα αυτοκίνητα στον πάτο του βυθού; Η απάντηση ίσως να κρύβεται στην παρανομία και συνδέεται με όσα σας προαναφέραμε. Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την αναζήτηση κλεμμένων ΙΧ, είναι πολύ πιθανό κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα να είναι κλεμμένα. Όπως εξηγούν, τέσσερα είναι τα επικρατέστερα σενάρια: αυτοσχέδιες κόντρες, κλοπή για ανταλλακτικά, κλοπή για αξιόποινη πράξη (π.χ. ληστεία) και «απαγωγή ΙΧ».

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ