Εφημερίδα Κοινωνική

Χριστόφορος Μπουτσικάκης – Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων: «Η ασφάλεια στις γειτονιές είναι δημοκρατικό δικαίωμα»

Χριστόφορος Μπουτσικάκης – Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων: «Η ασφάλεια στις γειτονιές είναι δημοκρατικό δικαίωμα»
10 Ιουνίου 2019

«Η ασφάλεια δεν είναι θέμα ιδεολογικής ταυτότητας ή κομματικής προέλευσης αλλά προϋπόθεση Δημοκρατίας», τονίζει σε άρθρο του ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων.

«Το βράδυ της 7ης Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από τη διακυβέρνηση της χώρας. Όπως έδειξαν οι Ευρωεκλογές, οι Έλληνες πολίτες έχουν πάρει την απόφαση να του δείξουν την πόρτα της εξόδου για όσα τους στέρησε σε οικονομικό, κοινωνικό και, δυστυχώς, εθνικό επίπεδο.

Μέσα σε αυτή την πολιτική της γενικής αναποτελεσματικότητας είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς σε ποιο χώρο καταγράφηκαν οι περισσότερες αποτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ήταν υπερβολή, όμως, να επισημανθεί ότι η ασφάλεια των πολιτών απετέλεσε το πεδίο όπου καταγράφηκαν οι περισσότερες υποχωρήσεις από την απερχόμενη κυβέρνηση.

Η συνειδητή υπονόμευση της προσπάθειας της ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της είχε ως νομοτελειακό αποτέλεσμα την έκρηξη της εγκληματικότητας. Το κλείσιμο του ματιού στους κάθε λογής Ρουβίκωνες και κουκουλοφόρους προκάλεσε την έξαρση της ανομίας. Και το ιδεοληπτικό κυβερνητικό δόγμα «η ασφάλεια είναι Δεξιά» δημιούργησε ένα διάχυτο αίσθημα ανασφάλειας στην Ελληνική κοινωνία.

Ευτυχώς, σε λίγες ημέρες θα γυρίσουμε σελίδα. Από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενισχύσει την Ελληνική Αστυνομία και θα δημιουργήσει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για να τελειώσουν τα «άβατα» και τα «άσυλα εγκληματικότητας» που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία και εκφοβίζουν τους πολίτες.

Πάνω από όλα, όμως, η έμφαση θα δοθεί στις γειτονιές. Με αγορά καινούργιων περιπολικών, επανίδρυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ θα αποκατασταθεί το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να κυκλοφορούν άφοβα στους δρόμους και να αισθάνονται ασφαλείς στα σπίτια τους. Γιατί η ασφάλεια δεν είναι θέμα ιδεολογικής ταυτότητας ή κομματικής προέλευσης αλλά προϋπόθεση Δημοκρατίας».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ