Εφημερίδα Κοινωνική

«Τραγικές οι διαστάσεις του παρεμπορίου στη χώρα μας»

«Τραγικές οι διαστάσεις του παρεμπορίου στη χώρα μας»
03 Μαΐου 2019

Ο Πρόεδρος της Δύναμης Ελληνισμού και Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Πειραιώς κ. Δημήτριος Καμμένος, σε Ερώτηση που κατατέθηκε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και ενώπιον του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (εκκρεμούν οι απαντήσεις των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών) , έθεσε ερωτήματα σχετικά με την: «Μάστιγα του παρεμπορίου». Το Υπουργείο απάντησε μεταξύ άλλων ότι διενεργούνται ουσιαστικοί και συστηματικοί έλεγχοι, αναπτύσσοντας εξειδικευμένες δράσεις, ενώ με την από 12-02-2019 εφαρμογή, στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, του Νέου Αναθεωρημένου Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης, που περιλαμβάνει τόσο γενικές όσο και ειδικές δράσεις, εστιάζοντας κυρίως στην αντιμετώπιση επιμέρους – ειδικότερων προβλημάτων όπως η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, η αντιμετώπιση του παραεμπορίου, η μικροεγκληματικότητα του δρόμου κ.λπ..

Σύμφωνα με το ως άνω Υπουργείο, απτό αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής και του υλοποιούμενου επιχειρησιακού σχεδιασμού, αποτελεί ο σημαντικός αριθμός των διενεργηθέντων ελέγχων και ο αντίστοιχος, των συντρεχουσών περιπτώσεων, αριθμός βεβαιωθεισών παραβάσεων, συλλήψεων και κατασχέσεων. Η πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε όλοι όμως είναι διαφορετική.

Το ζήτημα του παρεμπορίου έχει λάβει τραγικές διαστάσεις. Χιλιάδες μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις αναγκάζονται να κατεβάσουν ρολά, χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, ενώ οι καταναλωτές εξαπατώνται με προϊόντα μαϊμού που κάποτε είναι επικίνδυνα ακόμη και για την υγεία τους.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ