Εφημερίδα Κοινωνική

Στράτος Χαρχαλάκης – Δήμαρχος Κυθήρων: Για πρώτη φορά πραγματοποίησε ανοικτή ομιλία στους Κυθηρίους της Αττικής

Στράτος Χαρχαλάκης – Δήμαρχος Κυθήρων: Για πρώτη φορά πραγματοποίησε ανοικτή ομιλία στους Κυθηρίους της Αττικής
13 Μαΐου 2019

Το βράδυ της Πέμπτης 9/5 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης και επικεφαλής της παράταξής μας, πραγματοποίησε ανοικτή συγκέντρωση – ομιλία στον Άλιμο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου. Παρόντες ήταν: ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αλίμου Βαγγέλης Τσαμήτας και Θάνος Ορφανός, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Νήσων Όμηρος Παπασάββας (Γ.Πατούλης) και Χρήστος Πάλλης (Γ. Σγουρός), ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Μηνάς Μαλακός, οι υποψήφιοι Βουλευτές της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης (Ά Πειραιά) και Τάσος Γαϊτάνης (Νότιος Τομέας Αθηνών), ο αναπλ. Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Γιώργος Δημόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Κυθήρων Αδαμαντία Κορώνη, εκπρόσωποι σωματείων των Κυθήρων και Αντικυθήρων και δεκάδες Κυθήριοι της Αττικής.

CHARCHALAKIS1

 

 

 

 

 

 

 

Η εκδήλωση καλύφθηκε από την εφημερίδα ΚΥΘΗΡΑΙΚΑ (Μαν. Καλλίγερος), το PHOTO CERIGO (Βαλέριος Καλοκαιρινός) και την εφημερίδα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ (Απόστολος Καραμπερόπουλος). Παρόντες επίσης οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας Σπύρος Ανέστης, Γιάννης Βάρδας, Κατερίνα Μυτιληναίου, Ιωάννα Φατσέα, Μηνάς Κορώνης και Κώστας Καψάλης. Στην αρχή διαβάστηκε επιστολή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη (παρατίθεται παρακάτω) και ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου, από την οποία αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά η συγκροτημένη σκέψη του και η άριστη γνώση του στα θέματα της αυτοδιοίκησης. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που Δήμαρχος Κυθήρων πραγματοποίησε ανοικτή ομιλία στους Κυθηρίους της Αττικής.

Στο τέλος της ομιλίας ο Δήμαρχος παρουσίασε τους παρόντες υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους. Ο Δήμαρχος αφιέρωσε την εκδήλωση αυτή στη μνήμη των αειμνήστων θείων του και πρωτεργατών της Κυθηρούπολης του Αλίμου, Νικήτα και Ελένης Φιλοσοφώφ.

Σημεία από την ομιλία του Δημάρχου

CHARCHALAKIS4

 

 

 

 

 

 

-«Στα Κύθηρα αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε δημοσιευμένες δημοπρασίες έργων και μέχρι να γίνουν οι προσαρμογές στο νέο πλαίσιο χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος. Το ίδιο συνέβη με την αλλαγή στα τιμολόγια των έργων, με τους δασικούς χάρτες, με την τεράστια γραφειοκρατική επιβάρυνση που βιώνουν οι Δήμοι. Και όλα αυτά χωρίς προσωπικό. Το μισό σχεδόν διοικητικό προσωπικό του Δήμου Κυθήρων έχει συνταξιοδοτηθεί από το 2014 μέχρι σήμερα χωρίς να υπάρξει ούτε μία νέα πρόσληψη. Πριν 5 μήνες έγινε ο πολυπόθητος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 5 νέων υπαλλήλων στο Δήμο και την Εγχώριο Περιουσία, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν ακόμα εκδοθεί ούτε τα προσωρινά αποτελέσματα».

-«Σήμερα λοιπόν, εκτελούμε, δημοπρατούμε και έχουμε έτοιμα προς δημοπράτηση πολλά και σημαντικά έργα, η υλοποίηση των οποίων αναμενόταν επί χρόνια, αν όχι δεκαετίες. Στην παρούσα φάση, στοχεύουμε στην εκτέλεση έργων σε 4 μεγάλες κατηγορίες: Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, Ύδρευση, Οδοποιία, Αναπλάσεις και δημόσιος χώρος».

-«Στον τομέα της οδοποιίας τα έργα που εκτελούμε αγγίζουν τα 6 εκατομμύρια με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, του Δήμου και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».

-«Μέχρι σήμερα, η Δημοτική μας Αρχή δεν βαρύνεται ούτε με ένα άξιο λόγου σοβαρό δικαστήριο. Και αυτό οφείλεται στο ότι κάθε μας απόφαση είναι νομικά τεκμηριωμένη, παρά το γεγονός ότι και λάθη γίνονται και αβλεψίες υπάρχουν».

- «Απέναντι στα δήθεν μεγάλα οραματικά σχέδια, εμείς απαντάμε με σαφές πλάνο για τις μεγάλες υποδομές, με εφικτούς στόχους, με ωρίμανση έργων που μπορούν πράγματι να χρηματοδοτηθούν και όχι να μείνουν για 20 χρόνια στα ντουλάπια».

CHARCHALAKIS2

 

 

 

 

 

CHARCHALAKIS3

 

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ